Update articol:

SIF Hoteluri vinde hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea, pentru 11 milioane de euro

SIF Hoteluri (CAOR), controlată de SIF Banat Crișana, vinde hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea, pentru 11 milioane de euro, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti.

SIF HOTELURI a anunțat că, în data de 03.06.2022, a încheiat promisiunea bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activități hoteliere, economice și comerciale, desfășurate în cadrul Hotelului DoubleTree by Hilton, situat în localitatea Oradea, Aleea Ștrandului nr 9, județul Bihor, incluzând imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajații, contractele cu furnizorii și orice alt activ corporal sau necorporal.

În 18 martie, acționarii SIF Hoteluri au împuternicit Consiliul de Administrație să efectueze tranzacția inclusiv prin negociere directă, la un preț cel puțin egal cu valoarea de piață rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit cu cel mult trei luni anterior agreării prețului tranzacției cu potențialul cumpărător, în conformitate cu standardele de evaluare în vigoare de către un evaluator independent, membru ANEVAR.

Tranzacția s-a realizat prin negociere directă, prețul final fiind de 11 milioane EUR, situându-se peste limita superioară a intervalului de preț estimată prin raportul de evaluare întocmit în conformitate cu cerințele prevăzute în cuprinsul hotărârii nr. 1/17.03.2022 a AGEA SIF Hoteluri S.A, potrivit raportului.

În baza promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare urmează a se încasa un avans în suma de 4.000.000 Euro, urmând că diferența de preț să fie încasată odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare. Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze numai la momentul achitării integrale a prețului, în baza și în conformitate cu clauzele contractului de vânzare-cumpărare care urmează a fi încheiat.

SIF Hoteluri a raportat un profit de 4,6 milioane lei, în 2021, față de o pierdere de 13,3 milioane de lei, în 2020. Afacerile s-au cifrat la 16,4 milioane de lei, anul trecut, față de 8,3 milioane de lei, în 2020.
Hotelul de 5 stele de la Oradea – ”Hotel Double Tree by Hilton” a fost deschis în septembrie 2012, după o investiție de 21,65 milioane de euro și lucrări de patru ani.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/05/2024)

Disponibilitate vot on-line AGA 22.05.2024

AQUILA PART PROD COM (AQ) (20/05/2024)

Inregistrare teleconferinta rezultate financiare interimare T1 2024

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2024)

Volum actiuni Premier Energy PLC subscrise

Premier Energy PLC (PE) (20/05/2024)

Notificare WOOD & COMPANY FINANCIAL SERVICES - rezultate oferta publica initiala de vanzare de actiuni emise de Premier Energy PLC