Update articol:

Skylight Residence acuză întârzierea proiectelor imobiliare, prin litigiile inițiate de primarul general al Bucureștiului

tribunal, proces, justitie sursa Pixabay

Compania Skylight Residence, parte a InteRo Property Development (deținută de familia de investitori canadieni Topolinski), a transmis o scrisoare deschisă către Curtea de Apel București și autoritățile competente, precum și către ambasadorii de pe teritoriul României, privind situația litigiilor privind autorizațiile proiectelor imobiliare din București, conform unei informări de presă.

SkyLight Residence este situat în zona Obor, pe locul fostei fabrici de pompe Aversa,  fiind un proiect cu utilizare mixtă, ce va oferi la final un total de 100.000 mp spații de birouri și 270.000 mp de locuințe.

“Pe rolul instanțelor de judecată se află în prezent 39 de dosare prin care actualul Primar General, utilizând funcția sa precum și instituția UAT Municipiul București, a inițiat un număr de 39 de dosare care vizează autorizarea executării unor investiții și proiecte imobiliare în circumscripția Municipiului București, în special ale marilor investitori străini în România, și nu numai.

Subliniem faptul că pentru noi, în calitate de dezvoltatori imobiliari și investitori în acest sector din România, cu proiecte în derulare în prezent, autorizate deja prin Autorizațiile de Construire atacate în aceste dosare, orice întârziere în pronunțarea hotărârii definitive, respectiv dilatarea acestor procese care sunt pricini urgente, reprezintă o formă de denegare de dreptate sau pur și simplu o formă de nedreptate, deoarece întârzierea în pronunțarea soluției definitive ne creează grave prejudicii”, a transmis Skylight Residence.

Dezvoltatorul imobiliar menționează situația unui proiect imobiliar, pe care îl evaluează la un miliard de euro și avertizează că se va adresa CEDO: “De exemplu, în situația subscrisei vorbim despre un proiect imobiliar în valoare de un miliard de euro, în care s-au investit, cu bună-credință, resurse importante până în prezent, avem finanțări în derulare, la care trebuie să facem plăți, avem de plătit furnizori, proiectanți, angajați (35), și mai mult decât atât, trebuie să livrăm la termen proiectul, așadar întârzierea soluționării cauzei ne produce daune financiare extreme, măsurabile și dovedibile, situație în care, pentru recuperarea acestui prejudiciu de un MILIARD de EURO, vom fi nevoiți să mergem pânâ la CEDO (Curtea Europeană a Drepturilor Omului), cu o cerere în despăgubiri împotriva Statului Român, pentru faptul că statul român permite imixtiunea politicului în justiție, cu consecințe dramatice. (…)

Pentru a arăta cât de abuzivă este atitudinea dlui Nicușor Dan, arătăm faptul că terenul subscrisei nu a avut niciodată destinația de spațiu verde, fiind vorba despre o fostă platformă industrială, o zonă devenită insalubră, O ZONĂ DEVENITĂ GROAPĂ DE GUNOI în centrul municipiului București, o zonă care nu aduce niciun beneficiu comunității, iar prin dezvoltarea proiectului conform Autorizațiilor de construire nr. 400 din 29.09.2022 și nr. 474 din 28.10.2022, vor fi create spații verzi, birouri, zona de servicii, zona de promenadă, spații comerciale, locuințe, școli, grădinițe, și își va începe activitatea un nou retailer pentru bunuri de consum care are un spațiu comercial ce urmează a fi edificat (un retailer de dimensiune medie, cum sunt Lidl/Penny/Profi etc.).

Precizăm că proprietatea va avea spații verzi cu mult peste limita legală pe care Primarul General al Capitalei și-o dorește și l-am informat despre acest lucru inclusiv pe Primarul General al Capitalei – dl. Nicușor Dan. Cu toate acestea, acesta ne prejudiciază proiectele.

Prin urmare, proiectul a cărui dezvoltare am început-o și care se ridică la suma de 1 MILIARD de EURO, este un real beneficiu pentru întreaga zonă OBOR din Sectorul 2 București.”

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (14/03/2025)

Convocare AGA E&O Anuala 29 aprilie 2025

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (14/03/2025)

Componenta Comitetelor Consultative ale Fondul Proprietatea SA