Update articol:

Statele UE sunt reticente faţă de o abordare comună privind testele rapide de COVID-19 cerute de companiile aeriene

Sursa foto: pixabay.com/ro/vectors/covid-19-corona-test-covid-19-test-5340230/

Numeroase guverne ale statelor UE se opun instituirii unor reguli comune privind folosirea testelor rapide de COVID-19, potrivit unui document consultat luni de Reuters, o nouă lovitură pe care o primesc companiile aeriene, care mizează pe testarea rapidă pentru a revigora sectorul transportului aerian, potrivit Agerpres.

Aceste companii fac presiuni asupra guvernelor pentru a găsi alternative la restricţiile de călătorie în timp ce Europa se află în al doilea val de COVID-19. Lufthansa şi Alitalia sunt primele care au lansat folosirea testelor antigen rapide, însă numai pe unele zboruri interne.

Dar numeroase guverne europene nu sunt pregătite pentru instituirea unor proceduri de testare care ar facilita relansarea călătoriilor în Europa, menţionează într-un document preşedinţia germană a Consiliului UE. ”Un mare număr de state membre au transmis clar că discuţiile cu privire la standarde şi criterii minime comune sunt premature”.

Documentul, datat cu 12 noiembrie, va fi discutat de liderii europeni joi la videoconferinţa la care vor aborda şi coordonarea la nivelul UE în combaterea pandemiei.

Testele antigen rapide au o acurateţe mai redusă decât testele moleculare PCR, dar avantajul lor este că oferă rezultatul în timp scurt. Unele guverne doresc mai multe dovezi ştiinţifice cu privire la aceste teste, se arată în acelaşi document.

Comisia Europeană va emite miercuri o recomandare cu privire la folosirea testelor rapide, având de asemenea în vedere o recomandare privind carantina şi autoizolarea contacţilor persoanelor testate pozitiv la COVID-19, însă, potrivit unei surse europene, a amânat o propunere de reglementare obligatorie din cauza opiniilor ştiinţifice contradictorii.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (11/06/2021)

Investitie in actiunile Arctic Stream

MECANICA FINA SA (MECE) (11/06/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (11/06/2021)

Tranzactii de tipul celor enumerate la art. 19 din Reg. (UE) 596/2014