Update articol:

Surse citate de Fox News: Coronavirusul şi-a avut originea în laboratorul Wuhan, ca parte a eforturilor Chinei de a concura cu SUA

Apare din ce în ce mai mult ideea că COVID-19 are originea într-un laborator de la Wuhan nu ca armă biologică, ci ca parte a efortului Chinei de a demonstra că eforturile sale de a identifica și combate virusurile sunt egale sau mai mari decât capacitățile Statelor Unite, au spus multiple surse care au fost informate şi au văzut materiale relevante despre acţiunile inițiale ale guvernului chinez, potrivit  Fox News.    

Aceasta poate fi „cea mai costisitoare acoperire guvernamentală din toate timpurile”, a spus una dintre surse.

Acestea consideră că transmiterea inițială a virusului a fost de la liliac la om și că „pacientul zero” a lucrat la laborator, după care virusul a fost răspândit în populația din Wuhan.

Ideea apariţiei COVID şi a răspândirii lui în acest fel provine din documente clasificate, neclasificate şi mărturii, au spus sursele. Fox News a solicitat să vadă direct dovezile.

Întrebat de John Roberts de la Fox News despre această informaţie, președintele Trump a spus miercuri la briefingul de presă despre coronavirus: „Din ce în ce mai mult auzim povestea … facem o examinare foarte amănunțită a acestei situații oribile”.

Documentele detaliază eforturile timpurii ale medicilor de a ţine virusul sub control. Piața umedă din Wuhan, identificată inițial ca un posibil punct de origine a virusului, nu a vândut niciodată lilieci, iar sursele au spus pentru Fox News că folosirea acestei pieţe ca loc de apariţie a COVID 19 a fost un efort al Chinei de a muta vinovăția din laborator, împreună cu eforturile de propagandă ale țării care vizează SUA și Italia.

Oficialii Ambasadei Statelor Unite ale Americii au avertizat încă din ianuarie 2018 despre siguranța inadecvată de la laboratorul Wuhan Institute of Virology și au transmis informații despre oamenii de știință care efectuează cercetări riscante despre coronavirusul de la lilieci, a informat marţi The Washington Post.

Contactat pentru declaraţii, Generalul Mark Milley, președintele șefilor de Stat Major, a declarat marți după-amiază: „Există multe zvonuri şi speculaţii în multe organe de presă, bloguri etc. N-ar trebui să fiţi surprinşi că am ajuns într-adevăr interesat de asta şi că a trebuit să studiez cu atenţie multe informaţii secrete. Şi în acest moment aş spune doar că sunt neconcludente, deşi majoritatea dovezilor par să încline spre natural. Dar nu ştim sigur”.

Secretarul Apărării, Mark Esper, a declarat: “Cred că, odată ce trecem de pandemia în care suntem acum, va fi timp să privim înapoi și să aflăm cu adevărat ce s-a întâmplat și să ne asigurăm că avem o înțelegere mai bună, astfel încât să putem preveni acest lucru în viitor”.

Miercuri seara, secretarul de stat Mike Pompeo a remarcat: „Ceea ce știm este că acest virus își are originea în Wuhan, China. Știm că există Institutul de Virologie Wuhan la doar câţiva kilometri distanță de unde era piața umedă. Mai sunt multe de studiat. Guvernul Statelor Unite lucrează intens pentru a depista ce s-a întâmplat”.

În ceea ce privește avertismentele serviciilor de informaţii transmise  departamentului de stat cu privire la laboratorul Wuhan, Pompeo a spus că instalația din laborator “conținea materiale extrem de contagioase – știam asta, știam că ei lucrează la acest program, multe țări au programe de genul acesta. În țări deschise și transparente, există capacitatea de a-i controla și de a-i păstra în siguranță și permit observatorilor din afară să se asigure că toate procesele și procedurile sunt corecte. Sper că aşa s-a întâmplat şi aici”.

Americanii au ajutat inițial chinezii să se antreneze într-un program numit PREVENT, înainte ca aceştia să înceapă să lucreze cu acest virus. Guvernul francez i-a ajutat să înființeze laboratorul Wuhan.

China a suprimat datele „100 la sută” și le-au schimbat, spun sursele Fox News. Probele au fost distruse, zonele contaminate curățate, unele rapoarte timpurii șterse și articole academice retrase.

Au existat medici și jurnaliști care au fost „daţi dispăruți” după ce au avertizat despre răspândirea virusului și natura contagioasă a acestuia și transmiterea de la om la om. China a oprit călătoriile interne din Wuhan în restul Chinei, dar nu a oprit zborurile internaționale din Wuhan.

În plus, sursele spun pentru Fox News că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ar fi fost complice încă de la început pentru a ajuta China să își acopere urmele.

Preşedintele Trump a anunțat că Statele Unite vor opri imediat toate finanțările pentru OMS. Statele Unite sunt cel mai mare donator al OMS, iar Departamentul de Stat plănuise anterior să ofere agenției 893 milioane USD în perioada actuală de doi ani de finanțare.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii