Update articol:
Imediat după ce noua conducere ASF a fost validată de Parlament

Surse politice: Marius Bota a renunțat la funcția de vicepreședinte pentru piața de capital ASF

Foto Camera Deputatilor Foto Camera Deputatilor

Marius Bota ar fi renunțat la funcția de vicepreședinte pentru piața de capital în cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), la numai o zi după ce Comisiile de specialitate din Parlament i-au acordat un vot favorabil și imediat după ce Consiliul ASF a fost validat de Parlament, ne-au declarat surse din PSD. Se pare că demisia ar putea fi anunţată mâine dimineaţă.

Această mutare este cel puţin ciudată, în condiţiile în care Marius Bota a parcurs toate procedurile parlamentare şi politice în vederea validării în funcţia de vicepreşedinte ASF pentru piaţa de capital.

Dacă această informaţie se confirmă, atunci acest lucru arată, potrivit surselor noastre, presiunea baronilor din PSD asupra lui Liviu Dragnea care cer poziţia de vicepreşedinte ASF chiar şi după validarea din Parlament.

Deputatul PSD Marius Bota este Vicepreşedinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură.
Audierile candidaților pentru Consiliul ASF s-au ținut ieri, Marius Bota fiind intervievat pentru postul de vicepreședinte al Autorității, deși, în urmă cu o săptămână, Hotnews anunțase retragerea sa din concurs.

Astăzi, Leonardo Badea a fost validat în Plenul Parlamentului pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, alături de ceilalți 8 membri ai Consiliului ASF – Doina Dascălu – primvicepreședinte, Marius Bota – vicepreședinte pentru piața de capital, Cristian Roșu – vicepreședinte pentru asigurări, Dan Armeanu – vicepreședinte pentru pensii private, și Birtalan Joszef, Grădinescu Gabriel, Aura Socol și Ovidiu Wlassopol – membri neexecutivi.

Leonardo Badea rămâne președintele ASF

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (08/03/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 01.03 - 05.03 2021

Erste Group Bank AG (EBS) (08/03/2021)

Notificare - detineri > 4%

MedLife S.A. (M) (08/03/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 1-5 martie 2021