Update articol:

Surse Reuters: SUA vor înăspri și mai mult restricțiile privind accesul Huawei la tehnologie, cipuri

www.huawei.com www.huawei.com

Administrația Trump urmează să anunțe luni că va înăspri și mai mult restricțiile pentru Huawei Technologies Co, ce vizează reducerea accesului la cipuri disponibile comercial, au spus oficiali, citați de Reuters.

Acțiunile Departamentului pentru Comerț al SUA vor extinde restricțiile anunțate în mai, menite să împiedice gigantul chinez să obțină semiconductori fără o licență specială – inclusiv cipuri realizate de firme străine care au fost dezvoltate sau produse cu software sau tehnologie din SUA.

Administrația va adăuga, de asemenea, 38 de afiliați Huawei din 21 de țări pe lista neagră economică a guvernului Statelor Unite, au spus sursele, ridicând totalul la 152 de afiliați, de când Huawei a fost adăugată pentru prima dată în mai 2019.

“Huawei și afiliații săi au lucrat prin terțe părți pentru a valorifica tehnologia SUA într-o manieră care subminează securitatea națională a SUA și interesele politicii externe”, a declarat secretarul pentru comerț, Wilbur Ross, într-o declarație pentru Reuters, adăugând: „această acțiune multifuncțională demonstrează continuarea angajamentului nostru de a limita capacitatea Huawei de a face acest lucru.”

Având în vedere că relațiile SUA-China sunt deteriorate, Washingtonul împinge guvernele din întreaga lume să înlăture Huawei, argumentând că acesta va înmâna date guvernului chinez pentru spionaj. Huawei neagă că spionează pentru China.

Noile acțiuni, efective imediat, ar trebui să împiedice încercările Huawei de a eluda controalele de export ale Statelor Unite, au spus sursele.

O nouă regulă distinctă va prevedea că toate companiile de pe lista neagră economică vor avea nevoie de licență atunci când o companie precum Huawei  acționează „ca un cumpărător, destinatar intermediar, destinatar final sau utilizator final”, au spus sursele.

Cele 38 de entități Huawei suplimentare adăugate pe lista neagră includ unități cloud Huawei din Beijing, Hong Kong, Paris, Berlin și Mexic.

Departamentul de comerț adaugă separat adrese pentru patru locații de asamblare Huawei din Lista de entități „astfel încât nimeni să nu mute în mod involuntar articole” în acele locații, a spus un oficial al Departamentului

De asemenea, departamentul a confirmat că nu va prelungi o licență generală temporară care a expirat vineri pentru utilizatorii dispozitivelor Huawei și furnizorii de telecomunicații. Părțile trebuie să depună acum cereri de licență pentru tranzacțiile autorizate anterior de licența temporară.

Departamentul de comerț va adopta o autorizație permanentă limitată pentru entitățile Huawei pentru a permite „cercetarea continuă în domeniul securității pentru a menține integritatea și fiabilitatea rețelelor și echipamentelor existente”, au spus sursele.

Restricțiile existente în SUA au avut deja un impact puternic asupra Huawei, iar furnizorii săi au luat deja măsuri cu privire la restricțiile din mai, care nu intră în vigoare până la 15 septembrie.

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (31/05/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA din data de 19/20 iunie 2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (31/05/2023)

Nuclearelectrica inclusa in indicii MSCI Frontier Markets

ALRO S.A. (ALR) (31/05/2023)

Grupul ALRO si AZERALUMINIUM au semnat un memorandum de intelegere