Update articol:
Despre cererea lui Dragnea către Guvern în ce privește impozitarea companiilor

Surse: Toate firmele de jocuri de noroc vor intra în faliment, dacă se impune un impozit de 10% pe sumele jucate

Sursa foto: pixabay.com Sursa foto: pixabay.com

Toate firmele de jocuri de noroc vor intra în faliment, dacă se impune un impozit de 10% pe sumele jucate în industrie, afirmă specialiști din domeniu, făcând referire la solicitarea președintelui PSD Liviu Dragnea către Guvern, să intervină de urgenţă în ce privește impozitarea în energie, gaze, justiţie, jocuri de noroc şi sistemul bancar. Dragnea a menționat aceste domenii ca având profituri foarte mici, dar afaceri extrem de mari.

Voci din piață vorbesc că se pregătește un impozit pe cifra de afaceri în toate aceste domenii.

Guvernul dorește să impună o taxă de 10% pe jocuri de noroc.

Guvernul vrea să modifice fiscalitatatea din domeniul jocurilor de noroc   

Specialiștii consultați de financialintelligence.ro explică: “La majoritatea jocurilor de noroc, organizatorul își reține un procent între 3 și 7 % din suma introdusă de jucător în aparate, în ruletă, pariuri și așa mai departe.

Dacă Guvernul pune o taxă de 10%, înseamnă că organizatorul ar trebui să pună bani din buzunar ca să poată să ajungă la zero.

De exemplu, la ruletă, dacă jucătorul pune 100 de lei, organizatorul reține 3%, adică 3 lei, și ar trebui să dea la stat 10 lei ( la un impozit de 10%). Trebuie să pună 7 lei din buzunar ca să fie pe zero, în afară de alte taxe fixe, pe salarii, alte impozite. Dacă s-ar aplica această taxă, matematic, ar însemna ca jocurile de noroc să plătească 300% din suma pe care o încasează de la jucători.

În acest caz, toate firmele de jocuri de noroc vor intra în faliment imediat, pentru că vor plăti un impozit de peste 100%. Impactul bugetar ar fi negativ, de 700 milioane de euro – bani plătiți la bugetul de stat în 2017 -, reprezentând toate taxele din industrie”.

Dragnea către Viorica Dăncilă: „Interveniţi de urgenţă în energie, în gaze, în justiție, la jocurile de noroc, în sistemul bancar” (video)

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (29/10/2020)

Erata - Hotarari AGOA din 29.10.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (29/10/2020)

Notificare prag detineri/vot >5%

MUNICIPIUL BACAU (BAC26B) (29/10/2020)

Plata cupon 45, rambursare rata principal 44 & calcul rata dobanda pentru cuponul 46

MUNICIPIUL BACAU (BAC26A) (29/10/2020)

Plata cupon 49, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 50

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (29/10/2020)

Semnare documente relationate de suplimentarea unui credit sindicalizat