Update articol:

Teheranul nu va purta niciodată negocieri cu SUA sub presiune (Rouhani)

Sursa foto: twitter.com/Rouhani_ir

Iranul nu va avea niciodată discuţii cu SUA, inamicul său de lungă durată, sub presiune, a declarat duminică preşedintele iranian Hassan Rouhani într-o conferinţă de presă, transmisă de televiziunea de stat, adăugând că ajutorul Teheranului este esenţial pentru instaurarea securităţii în Orientul Mijlociu, potrivit Reuters, potrivit Agerpres.

“Iranul nu va negocia niciodată sub presiune …Nu vom ceda niciodată la presiunea americană şi nu vom negocia într-o poziţie de slăbiciune. ‘Presiunea maximală’ a Americii faţă de Iran este sortită eşecului”, a declarat Rouhani.

Tensiunile au crescut între SUA şi Iran din 2018, când preşedintele Donald Trump a retras SUA din acordul încheiat de Iran şi şase puteri mondiale în 2015 asupra programului său nuclear, iar Washingtonul a reinstituit sancţiuni împotriva Teheranului, care i-au paralizat economia.

Administraţia Trump vrea un acord nou care să frâneze şi mai mult programul nuclear iranian şi să pună capăt programului său de rachete balistice şi implicării sale în decenii de războaie proxy în Orientul Mijlociu.

Teheranul respinge însă desfăşurarea negocierilor cu privire la un nou acord, susţinând că discuţiile sunt posibile numai dacă Statele Unite revin în pactul nuclear şi ridică sancţiunile.

Iranul a fost implicat în decenii de războaie regionale, prin procură, cu principalul său rival regional, Arabia Saudită.

“Este imposibil de garantat pacea şi stabilitatea în regiunea sensibilă a Orientului Mijlociu şi în Golful Persic fără ajutorul Iranului”, a declarat Rouhani.

BVBStiri BVB

SOCEP S.A. (SOCP) (31/03/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 26.03.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (31/03/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (31/03/2020)

Informare privind transfer actiuni S.I.F. Transilvania