Update articol:
DISCURSUL DIN CONGRES PRIVIND STAREA NAŢIUNII

Trump: China nu va mai putea să fure “locurile de muncă şi bogăţia americanilor” (video)

Trump:  “Ne-am născut liberi și vom rămâne liberi. În această seară ne reînnoim hotărârea că America nu va fi niciodată o țară socialistă”.

 

 

China nu va mai putea “să fure locurile de muncă şi bogăţia americanilor”, a declarat azi noapte Preşedintele SUA, Donald Trump, în discursul său din Congres privind Starea Uniunii, cerând “schimbări structurale” din partea Beijingului pentru a pune capăt practicilor sale comerciale “neloiale”.

 

 

Trump a spus: “Este din ce în ce mai clar pentru China că, după ani de ţintire a industriilor noastre și a furtului proprietății intelectuale, acum furtul de locuri de muncă și bogății americane s-a încheiat. De aceea, recent am impus tarife de 250 de miliarde de dolari pe bunuri chinezești – iar acum Trezoreria noastră primește miliarde de dolari pe lună dintr-o țară care nu ne-a dat niciodată un ban. Dar eu nu dau vina pe China pentru că a profitat de noi – îi învinovățesc pe liderii și reprezentanții noștri că au permis să se întâmple acest lucru. Am mare respect față de președintele Xi și acum lucrăm la un nou acord comercial cu China, care trebuie să includă schimbări structurale reale pentru a pune capăt practicilor comerciale neloiale, pentru a reduce deficitul comercial cronic și pentru a proteja locurile de muncă americane.

Donald Trump şi Xi Jinping se vor întâlni în februarie pentru a negocia personal punctele cele mai delicate şi a semna un eventual acord.

  • Apel la unitate şi “compromis” în deschiderea discursului 

Preşedintele american, Donald Trump, a lansat un apel la unitate şi “compromis” în deschiderea discursului său privind Starea Uniunii, marţi seară în Congres.

“Stau aici pregătit să lucrez cu voi pentru a împlini realizări istorice pentru toţi americanii. Ordinea de zi pe care o voi prezenta în această seară nu este o agendă republicană sau o agendă a democraților. Este agenda poporului american. Mulți dintre noi au făcut campanie pentru aceleași promisiuni de bază: să apere locurile de muncă americane și să ceară un comerț echitabil pentru lucrătorii americani; pentru a reconstrui și a revitaliza infrastructura națiunii noastre; să reducă prețul asistenței medicale și medicamentelor eliberate pe bază de rețetă; să creeze un sistem de imigrație care să fie sigur, legal, modern; și să urmărească o politică externă care pune în primul rând interesele Americii. Victoria nu înseamnă să câştigi pentru partidul nostru, victoria este să câştigi pentru ţara noastră. Trebuie să respingem politica de răzbunare şi represalii şi să îmbrăţişăm potenţialul fără limite al cooperării, compromisului şi binelui comun. În doar doi ani de la alegeri, am avut  o explozie economică fără precedent – un boom care a fost rar văzut înainte. Am creat 5,3 milioane de noi locuri de muncă. Salariile au crescut în  cel mai rapid ritm din ultimele decenii. Economia Statelor Unite crește aproape de două ori mai repede decât în ​​momentul în care am preluat mandatul și suntem considerați departe de cea mai tare economie din lume. Șomajul a atins cea mai mică rată de o jumătate de secol. Şomajul pentru afro-americani, hispanici-americani și asiatici-americani au atins cele mai scăzute niveluri înregistrate vreodată. De asemenea, şomajul pentru americanii cu dizabilități a atins un nivel scăzut. Mai mulți oameni lucrează acum decât în ​​orice moment din istoria noastră – 157 de milioane. Am făcut reduceri masive ale impozitelor pentru familiile care muncesc. Am sfârşit practic cu impozitul pe moșie, impozitul pe micile întreprinderi, ferme și ferme familiale. (…) Companiile se întorc în țară în număr mare datorită reducerilor istorice ale impozitelor și reglementărilor.

Am făcut o revoluție în energia americană – Statele Unite sunt acum numărul 1 în topul producătorilor de petrol și gaze naturale din lume. Și acum, pentru prima dată în 65 de ani, suntem un exportator net de energie.

Un miracol economic are loc în Statele Unite și singurul lucru care îl poate opri este un război nechibzuit, politicile  sau investigațiile ridicole. Dacă va exista pace și legislație, nu poate fi război și investigație. Pur și simplu nu funcționează așa! Trebuie să fim uniți acasă pentru a învinge adversarii noștri în străinătate”.

 

Donald Trump promite  că va construi zidul de la graniţa cu Mexicul

Preşedintele american, Donald Trump, a făcut o promisiune, în această seară în faţa Congresului, că va realiza zidul de la graniţa cu Mexicul. “Îl voi construi”, a subliniat Donald Trump în discursul său privind Starea Uniunii, referindu-se la zidul pe care doreşte să îl construiască la frontiera de sud a ţării pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale. “Pur şi simplu, zidurile funcţionează şi zidurile salvează vieţi”, a insistat el.

Donald Trump s-a folosit de o mare parte a discursului său pentru a critica imigraţia ilegală, spunând că loveşte în clasa muncitoare americană. El a spus că la graniţa cu Mexicul este un stat “fără lege” şi a considerat situaţia ca fiind o “criză”. El a acuzat imigraţia ilegală pentru infracţiuni, inclusiv crime şi trafic de droguri. Preşedintele american a reamintit Congresului că mai are 10 zile pentru a adopta un buget care să finanţeze guvernul federal.

Trump doreşte ”să elimine” epidemia de HIV din Statele Unite în următorii zece ani

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi seară în discursul său privind Starea Uniunii, ţinut în faţa Congresului, că doreşte să pună capăt epidemiei de SIDA din Statele Unite în următorii zece ani, relatează AFP, potrivit Agerpres. “Bugetul meu le va cere democraţilor şi republicanilor să degajeze mijloacele necesare pentru a elimina epidemia de HIV din Statele Unite în termen de zece ani. Împreună, vom învinge SIDA din America şi dincolo de graniţele sale”, a declarat el.

Circa 38.000 de persoane au fost contaminate cu HIV în Statele Unite în 2017, potrivit statisticilor guvernamentale. Numărul s-a redus de-a lungul anilor, dar în rândul anumitor comunităţi refluxul nu se produce, în special printre homosexuali, afroamericani şi hispanici.

Administraţia Trump a propus anul trecut reducerea bugetului pentru prevenirea SIDA în Statele Unite, şi mai ales în lume, dar Congresul a refuzat.

Donald Trump se va întâlni cu Kim Jong Un la 27 şi 28 februarie, în Vietnam

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi seară, cu prilejul discursului său privind Starea Uniunii, că se va întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, la 27 şi 28 februarie în Vietnam pentru a continua negocierile privind dezarmarea nucleară a Coreii de Nord, relatează AFP şi dpa. “În cadrul diplomaţiei noastre îndrăzneţe, ne continuăm efortul istoric pentru pace în Peninsula Coreeană”, a declarat el în faţa Congresului, oficializând data şi locul celei de-a doua întâlniri, după summitul istoric dintre cei doi lideri, la 12 iunie, în Singapore.

Afganistan: ”Discuţii constructive” cu talibanii

Donald Trump s-a referit marţi seară în discursul său în faţa Congresului la o serie de discuţii “constructive” cu talibanii în Afganistan, de unde preşedintele american doreşte să retragă trupele după mai bine de 17 ani de conflict. “Administraţia mea poartă discuţii constructive în Afganistan cu un anumit număr de grupări afgane, printre care talibanii”, a spus Donald Trump în discursul său privind Starea Uniunii.

“Pe măsură ce negocierile progresează, vom fi în măsură să reducem prezenţa trupelor noastre şi să ne concentrăm asupra luptei împotriva terorismului. Nu ştim dacă vom ajunge la un acord, dar ştim că, după aproape două decenii de război, a venit vremea să încercăm cel puţin să facem pace”, a mai spus liderul administraţiei de la Washington.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL