Update articol:

Ursula Von Der Leyen: Un anumit număr de bănci din Rusia sunt decuplate de la sistemul SWIFT, vom îngheța activele Rusiei din bănci – video

Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen /Source: EC - Audiovisual Service

Președintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat în această seară că „un număr de bănci ruse vor fi excluse din SWIFT” și că o parte din activele Băncii Centrale Ruse vor fi înghețate.

De asemenea, într-un anunț din această noapte, Casa Albă a declarat, în colaborare cu Comisia Europeană, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit și Canada, că SUA susțin expulzarea „băncilor ruse selectate” din SWIFT, înalt- rețeaua de securitate care conectează mii de instituții financiare din întreaga lume și a promis eforturi pentru „a se asigura în mod colectiv că acest război este un eșec strategic pentru Putin”.

Ursula von der Leyen a scris pe Twitter: “În coordonare cu SUA,Franţa, Germania, Italia, Canada şi Marea Britanie, voi propune acum noi măsuri liderilor UE pentru a consolida răspunsul nostru la invazia Ucrainei de către Rusia și a paraliza capacitatea lui Putin de a-și finanța mașina de război.

 

Considerăm că este cazul să răspundem mai ferm, să înăsprim sancțiunile, a mai spus Ursula von der Leyen.

Aceasta a continuat: “Suntem hotărați să impunem sancțiuni dure, masive Rusiei, costuri care vor merge de la sistemul internațional financiar de la care o decuplăm până la alte sancțiuni în coordonare cu ceilalți lideri occidentali (Comisia Europeană, Franța, Germania, Italia, Regatul Unit și Canada, SUA).
Mai întâi ne angajăm să ne asigurăm că un anumit număr de bănci din Rusia sunt  decuplate de la sistemul SWIFT. Aceste bănci vor fi deconectate de la sistemul bancar financiar internaţional şi nu vor mai putea opera la nivel global. SWIFT este sistemul de plăţi interbancare mondial, cel mai important. A tăia Rusia de la acest sistem va însemna că nu va mai putea face cea mai mare parte a tranzacțiilor financiare mondiale. Asta va bloca importurile şi exporturile Rusiei.

În al doilea rând, vom face în aşa fel încât Putin să nu îşi mai poată folosi rezervele,  vom îngheța activele Rusiei din bănci. De asemenea vom interzice oligarhilor ruşi să-şi mai folosească activele financiare pe piețele noastre “.

BVB | Știri BVB

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (18/08/2022)

Hotarare AGA E din data de 18 august 2022

VES SA (VESY) (18/08/2022)

Inregistrarea noii structuri a Directoratului in Registrul Comertului

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (18/08/2022)

Hotarari AGA E 18.08.2022