Update articol:

Actriţa Jane Fonda anunță că are cancer, într-un mesaj foarte politic (le Figaro)

Actrița și activista americană Jane Fonda a anunțat vineri, 2 septembrie, că suferă de cancer, dar s-a declarat optimistă cu privire la șansele sale de recuperare, denunțând în trecere inegalitățile de acces la îngrijire în Statele Unite, potrivit Le Figaro.

Actrița în vârstă de 84 de ani, laureată cu Oscar, un susținător emblematic al Partidului Democrat din Statele Unite, a scris pe Instagram: “Așadar, dragii mei prieteni, am ceva personal pe care vreau să-l împărtășesc. Am fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și am început tratamente de chimioterapie. Este un cancer vindecabil. 80% dintre oameni supraviețuiesc, așa că mă simt foarte norocoasă.

De asemenea, sunt norocoasă pentru că am asigurare de sănătate și acces la cei mai buni medici și tratamente. Îmi dau seama, și este dureros, că sunt privilegiată. Aproape fiecare familie din America a avut de-a face cu cancerul la un moment dat sau altul și mult prea multe nu au acces la îngrijirea medicală de calitate pe care ar trebui  și acest lucru nu este corect.

De asemenea, trebuie să vorbim mult mai mult nu doar despre remedii, ci și despre cauze, astfel încât să le putem elimina. De exemplu, oamenii trebuie să știe că combustibilii fosili provoacă cancer. La fel și pesticidele, dintre care multe sunt pe bază de combustibili fosili, precum al meu.

Fac chimio de 6 luni și mă descurc destul de bine cu tratamentele și, credeți-mă, nu voi lăsa nimic din toate acestea să interfereze cu activismul meu climatic.

Cancerul este un profesor și sunt atent la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De creștere și aprofundare a comunității, astfel încât să nu fim singuri. Iar cancerul, împreună cu vârsta mea –aproape 85 de ani– ne învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități.

Trăim cel mai important moment din istoria omenirii, deoarece ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot, folosind fiecare instrument din cutia mea de instrumente și asta include în mare parte continuarea construirii acestei comunități Fire Drill Fridays și găsirea de noi modalități de a ne folosi forța colectivă pentru a face o schimbare”.

Actriţa premiată cu Oscar şi-a făcut debutul în 1960, devenind celebră pentru că a jucat în filme precum Barbarella, Nine to Five şi On Golden Pond. Cea mai recentă interpretare a sa a fost în serialul de comedie Grace and Frankie de pe Netflix. 

Fonda este cunoscută şi ca activistă politică. În anii 1960, ea s-a opus în mod vocal războiului din Vietnam. Mai recent, ea a devenit o militantă împotriva schimbărilor climatice. În 2016, ea şi-a petrecut Ziua Recunoştinţei printre protestatarii de la Standing Rock, demonstrând împotriva construirii conductei Dakota Access Pipeline. 

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

BVB | Știri BVB

E-mini Dow Jones TURBO LONG 0.001/28,000/29,000 (EBDOWTL22) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 27 si 28 Septembrie 2022

TURBO LONG ON GOLD FUTURES (RCGLDTL2) (26/09/2022)

Suspendare tranzactionare - 11:31 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG atingere bariera

MedLife S.A. (M) (26/09/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

BRK Dow Turbo Long 29850 (BKDOWTLB4) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Septembrie 2022