Update articol:

Alstom: Contract de 755 de milioane de euro în Marea Britanie, pentru recondiționarea și întreținerea trenurilor Pendolino operate de Avanti West Coast

AVANTI WEST COAST LAUNCH Pictured: The arrival of a fully liveried Avanti Wesy Coast train to Birmingham International Station platform one Picture by Adam Fradgley FOR FURTHER DETAILS CONTACT: Samantha Hodder Stakeholder and Communications Workstream, West Coast Partnership mobilisation team 4th Floor, Capital House, 25 Chapel Street, London, NW1 5DH Mobile: +44 (0) 7493 981919
  • Contractul va contribui la crearea a 100 de noi locuri de muncă
  • Programul reprezintă cea mai amplă modernizare de trenuri realizată până în prezent în Marea Britanie 
  • Contractul încheiat pentru o perioadă de șapte ani va însemna întreținerea flotei de către producătorul trenurilor, compania Alstom

Cea mai reprezentativă flotă feroviară din Regatul Unit va face obiectul unei îmbunătățiri majore, ceea ce va conduce la crearea a zeci de posturi de ingineri cu înaltă calificare și a altor sute de posturi în întreaga țară, potrivit unui comunicat de presă al companiei Alstom.

În comunicat se mai precizează: “În contextul stimulării sectorului de producție, toate cele 56 de trenuri electrice Pendolino utilizate pe magistrala West Coast vor fi recondiționate în baza unui contract pe șapte ani, în valoare de aproximativ 755 milioane euro (642 milioane lire sterline), semnat între noul operator al rutei, Avanti West Coast, și compania Alstom care a construit flota.

Pe lângă lucrările de modernizare a trenurilor Pendolino, a căror valoare se ridică la 150 milioane euro (127 milioane lire sterline), programul fiind considerat cel mai amplu derulat vreodată în Marea Britanie, contractul cuprinde și întreținerea acestor trenuri de către Alstom până în 2026, în paralel cu o nouă flotă de trenuri comandată recent de la Hitachi.

Primele trenuri pendulare revoluționare Pendolino au intrat în funcțiune pe ruta Londra – Glasgow în ianuarie 2003. Recondiționarea va viza, în principal, instalațiile de la bord, astfel încât pasagerii să beneficieze de mai mult confort, îmbunătățiri în privința zonelor de magazine și refacerea toaletelor, un iluminat mai eficient, crearea de noi spații în interior, precum și montarea de încărcătoare pentru telefoane la nivelul scaunelor și îmbunătățirea conexiunii Wi-Fi în tot trenul. De asemenea, noile programe de întreținere vor asigura creșterea performanței.

Contractul va da naștere unui număr de 100 de posturi pentru persoane cu înaltă calificare, provenind mai ales de la Centrul Alstom pentru Transport și Tehnologii din Widnes, pe lângă alte sute de posturi de ingineri existente, asigurate la principalele depouri din Glasgow, Liverpool, Manchester, Oxley și Wembley.”

Domnul Steve Rotheram, primarul regiunii metropolitane Liverpool, a declarat: „În regiunea Liverpool încercăm să creăm o economie echitabilă și favorabilă incluziunii, unde populația locală să beneficieze de această investiție. Autoritatea asociată a alocat 3,4 milioane de lire sterline pentru finanțare, ca să ajute Alstom să își deschidă unitatea revoluționară la Halton. Sunt foarte încântat că, datorită acestei noi fabrici, localnicii vor putea beneficia de locuri de muncă și cursuri de ucenicie ani de zile de acum înainte, prin proiecte ca acesta.”

„Pendolino este un tren reprezentativ de pasageri și suntem încântați să îi putem acorda un nou imbold. Acest contract va îmbunătăți experiența pasagerilor și va asigura posibilitatea ca flota să continue să deservească populația, dus-întors pe ruta coastei de vest, în anii ce vor urma”, a declarat Phil Whittingham, directorul general al Avanti West Coast. 

„Alstom se mândrește cu faptul că First Trenitalia i-a încredințat sarcina întreținerii flotei Avanti West Coast și a modernizării trenurilor Pendolino. În ultimii 15 ani, aceste trenuri au revoluționat călătoria pasagerilor, prin serviciile mai rapide și de o mai mare frecvență. Pasagerii abia așteaptă acum să trăiască un nou capitol din această poveste cu Avanti West Coast, iar odată cu acest contract Alstom are ocazia să investească și mai mult în locuri de muncă pentru persoane cu înaltă calificare și în programe de ucenicie, pe măsură ce vom realiza aceste îmbunătățiri”, a adăugat Nick Crossfield, Director General la Alstom Regatul Unit și Irlanda.

„Recondiționarea flotei Avanti West Coast va îmbunătăți în mod semnificativ experiența pasagerilor și va crea locuri de muncă pentru persoane cu înaltă calificare în comunitățile locale, astfel că suntem bucuroși să sprijinim First Trenitalia și Alstom încă de la începutul acestui proiect interesant. Angel Trains este hotărâtă să investească în modernizarea căilor ferate din Marea Britanie, iar prin acest proiect de transformare trenurile Pendolino vor reflecta cerințele în continuă schimbare ale pasagerilor din zilele noastre și vor rămâne o parte reprezentativă a sectorului nostru feroviar”, a declarat Alan Lowe, Director Financiar la compania Angel Trains care închiriază flota companiei Avanti West Coast.

BVBStiri BVB

COMPA S. A. (CMP) (06/07/2020)

Reducere temporara a activitatii - versiunea in lb.engleza

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (03/07/2020)

Finalizarea programului de rascumparare a actiunilor proprii

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (03/07/2020)

Convocare AGEA pentru data de 21 august 2020