Update articol:

Alstom livrează primele tramvaie Citadis X05 la Atena

  • 25 de tramvaie Citadis X05 vor fi livrate în total la Atena

  • Contractul are valoarea de €50 milioane

  • 2.700 de tramvaie din gama Citadis au fost vândute în lume, în 60 de orașe

 

Compania Alstom a livrat primele două din cele 25 de tramvaie Citadis X05 comandate în iulie 2018 de Attiko Metro, autoritatea de transport urban din Atena. Tramvaiele vor începe testele dinamice la sfârșitul lunii septembrie, înainte de a intra în operare cu pasageri, în februarie 2021.

Cele 25 de tramvaie vor circula pe rețeaua existentă a orașului, precum și pe orice extindere planificată. Livrarea ultimului tramvai este așteptată până la sfârșitul lunii mai 2021.

„Alstom se mândrește cu faptul că aduce ultima generație de tramvaie la Atena. Oferind material rulant fiabil și modern, ne angajăm să sprijinim dezvoltarea transportului urban din Atena, pentru a crește în continuare capacitatea și disponibilitatea liniilor existente și a extensiilor acestora”, a declarat Stavros Vlachos, director general Alstom Grecia.

„Este de datoria noastră să contribuim la o mobilitate mai sustenabilă și mai ecologică în orașul Atena. Știm cât de important este pentru toată lumea să avem tramvaie de ultimă generație pentru un transport urban îmbunătățit, ecologic și plăcut”, a declarat CEO-ul Attiko Metro, Nikos Kouretas.

 Pe lângă fabricarea și furnizarea tramvaielor, compania Alstom este responsabilă și pentru testarea la fața locului, instruirea și serviciile de garanție, precum și pentru piesele de schimb pentru vehicule. Acestea sunt primele tramvaie ale Alstom vândute în Grecia, după ce compania a furnizat 28 de trenuri de metrou la începutul anilor 2000, pentru primul proiect de metrou din Atena.

Tramvaiele moderne Citadis X05 vor completa flota existentă de vehicule feroviare ușoare pentru a fi utilizate în rețeaua urbană din Atena și Pireu. Această ultimă generație din gama Citadis oferă o experiență superioară pentru pasageri, cu 20% mai multe suprafețe vitrate, LED-uri pentru iluminare plăcută și omogenă, scaune individuale mari și informații de călătorie pe ecrane mari printr-un sistem telematic. Tramvaiele au o lungime de 33 de metri, cu o capacitate de 294 de pasageri. Ușile duble pe toată lungimea tramvaiului asigură o accesibilitate sporită.

Citadis X05, cea mai recentă versiune a gamei Citadis, se mândrește cu o serie de noi tehnologii, inclusiv motoare cu magnet permanent pentru eficiență mai mare, precum și HVAC optimizat (încălzire, ventilație și aer condiționat), care împreună reduc consumul de energie cu 25%. Integrarea și întreținerea simplificată a subsistemelor scad costurile ciclului de viață, iar în plus tramvaiul este reciclabil în proporție de 97%. Până în prezent, modelul Citadis X05 a fost vândut în orașe precum Sydney, Paris, Nisa, Avignon, Caen, Lusail, Frankfurt și Atena.

2.700 de vehicule din gama Citadis au fost vândute până acum în 60 de orașe din întreaga lume. Tramvaiele Citadis au parcurs peste 1 miliard de kilometri și au transportat 10 miliarde de pasageri, de când primul tramvai a intrat în funcțiune în anul 2000.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (24/06/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/06/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)