Update articol:
Schimbare de plan

Ambasada Statului Palestina salută decizia domnului Liviu Dragnea potrivit căreia guvernul României nu intenționează să mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim  

Sursa foto: Twitter

Excelența Sa, domnul Fuad Kokaly, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Statului Palestina la București a avut o întrevedere luni, 13 mai, cu domnul Liviu Dragnea, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților, cât și de lider al partidului de guvernământ.

România a reprezentat de-a lungul istoriei recente un factor de stabilitate și un mediator substanțial în ce privește relația cu Orientul Apropiat, respectând tratatele internaționale și drepturile omului. Un actor activ și implicat în menținerea păcii în Orientul Mijlociu, România dă dovadă încă o dată că se situează de partea justiției internaționale, pledând pentru o pace justă și pentru securitate în regiune, precizează Ambasada Palestinei într-un comunicat de presă.

„Îmi permit să spun că întâlnirea cu domnul Liviu Dragnea a fost o bucurie, deși poate că bucuriile nu fac parte din vocabularul diplomatic. După întâlnirea de azi mă pot considera încredințat că toate forțele politice din România înțeleg la unison importanța Ierusalimului și rolul lui în politica și securitatea globală și în sufletele a mai mult de jumătate de cetățeni ai Terrei. Prin declarația de azi, guvernul României a confirmat legitimitatea rezoluțiilor internaționale potrivit cărora o pace durabilă și justă nu se poate săvârși decât prin existența celor două state, israelian și palestinian, care împart Orașul Păcii astfel încât Palestina, țara mea, să poată avea dreptul la auto-determinare, libertate de mișcare și același regim democratic în capitala ei, Ierusalimul de Est” a spus domnul Fuad Kokaly.

În cadrul întrevederii, domnul Liviu Dragnea a dat asigurări că susține cooperarea bilaterală dintre cele două state și chiar dorește să identifice noi zone de interes comun, având în vedere relația indisolubilă și de lungă durată pe care cele două state o împărtășesc alături de popoarele lor. Domnul Liviu Dragnea a reafirmat încă o dată poziția statului român în ce privește conflictul israeliano-palestinian și rezolvarea acestuia pe baza soluției celor două state, se mai precizează în comunicat.

Inițial, Liviu Dragnea și Viorica Dancilă au spus că vor muta ambasada de la Tel Aviv  la Ierusalim.

Dragnea: Subiectul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim trebuie abordat în CSAT