Update articol:

Ambasadorul Chinei în Israel, găsit mort în reşedinţa sa din Tel Aviv

http://il.china-embassy.org/ http://il.china-embassy.org/

Ambasadorul Chinei în Israel a fost găsit mort în reşedinţa sa, a confirmat duminică Ministerul israelian de Externe. 

Conform unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de Reuters, ambasadorul a fost găsit decedat în locuinţa sa dintr-o suburbie a Tel Aviv-ului.  Oficialul poliției  nu a comentat cauza morții ambasadorului Du Wei, care a împlinit 57 de ani și care a devenit ambasador în Israel în februarie, potrivit site-ului ambasadei. Soţia sa şi fiul ambasadorului nu se aflau în Israel. Între 2016 şi 2019, Du Wei condusese reprezentanţa diplomatică a Chinei în Ucraina.

Poliţia israeliană se află la faţa locului şi a deschis o anchetă în cazul decesului diplomatului. 

Potrivit postului israelian Channel 12 TV, care citează surse din cadrul serviciilor medicale de urgenţă, primele indicii arată că Du Wei a decedat în somn, din cauze naturale.

Și Army Radio susține că, în acest moment, nu există semne de violență, determinând anchetatorii să creadă că Wei a făcut un atac de cord.

Directorul general al Ministerului de Externe, Yuval Rotem, a vorbit cu ambasadorul adjunct al  Chinei în Israel, Dai Yuming, și și-a exprimat condoleanțele pentru moartea ambasadorului. Rotem a spus că Ministerul de Externe va ajuta ambasada cu tot ce este necesar.

Du Wei a scris un articol pentru The Jerusalem Post, cu câteva zile înainte de moartea sa, cu privire la rezistența chinezilor și a israelienilor deopotrivă.