Update articol:

Apple a prezentat un nou desktop Mac mini şi un nou laptop MacBook Air (video)

Cântăreaţa Lana Del Rey a participat la evenimentul Apple. Cântăreaţa Lana Del Rey a participat la evenimentul Apple.

Grupul informatic american Apple a prezentat o nouă versiune îmbunătăţită a desktop-ului Mac mini, prima după 2014, la un eveniment organizat marţi la New York, transmite Bloomberg.

Desktop-ul Mac mini nu include un monitor, tastatură sau mouse. Computerul este popular în rândul dezvoltatorilor de aplicaţii şi managerilor de ferme de servere.

Noua versiune de Mac mini prezentată marţi are o carcasă fabricată în proporţie de 100% din aluminiu reciclat. La interior, Mac mini are până la şase procesoare, o memorie de sistem de până la 64 GB şi o memorie internă de tip flash de maxim 2TB. Noua versiune este disponibilă începând din 7 noiembrie la un preţ începând de la 779 dolari.

 

De asemenea, Apple a dezvăluit marţi o nouă versiune a laptop-ului MacBook Air, echipat cu un ecran Retina display cu o diagonală de 13,3 inchi, Touch ID o nouă tastatură şi un procesor Intel Core i5. În pofida îmbunătăţirilor, noul MacBook Air are un volum cu 17% mai mic decât predecesorul, cântăreşte doar 1,2 kilograme şi are o grosime de 1,5 centimetri. Şi acest produs va fi disponibil începând din 7 noiembrie la un preţ începând de la 1.199 dolari.

Noul MacBook Air va fi destinat consumatorilor care caută un computer Apple mai ieftin, dar şi şcolilor care deseori cumpără laptopuri în număr mare.

Apple este devansat de alte companii pe piaţa computerelor destinat instituţiilor de învăţâmânt. Potrivit firmei Futuresource Consulting Ltd., citată de Agerpres,  în ultimul trimestru din 2017 laptopurile Chromebooks au reprezentat 60% din dispozitivele livrate către instituţiile de învăţământ primar şi secundar din SUA.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni