Update articol:

Apple ar putea plăti peste un miliard de dolari pentru o divizie a Intel (WSJ)

Grupul Apple este în negocieri avansate pentru a achiziţiona divizia Intel de cipuri pentru modemuri folosite la smartphone-uri, o tranzacţie evaluată la un miliard de dolari sau mai mult, a anunţat Wall Street Journal (WSJ), citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, transmite Reuters.

Acordul ar putea fi anunţat săptămâna viitoare, susţin sursele.

Reprezentanţii Apple şi Intel nu au comentat informaţia.

Intel a anunţat că va scoate la vânzare divizia de cipuri pentru modemuri 5G în aprilie, după finalizarea disputei juridice dintre Apple şi Qualcomm, un furnizor cheie de cipuri pentru modemuri folosite la iPhone-uri. Apple se află printre companiile interesate de divizia Intel, susţineau atunci analiştii intervievaţi de WSJ.

La Bursa de la New York, acţiunile Intel au urcat luni cu 1,5%, la 52,10 dolari, titlurile Apple au urcat uşor, iar acţiunile Qualcomm au scăzut cu 2%.

În 2018, Comisia Europeană a impus o amendă de 997 de milioane de euro Qualcomm din cauza comportamentului abuziv al firmei americane, care a plătit sume mari de bani clientului său Apple pentru ca acesta să nu se aprovizioneze cu chipuri de la rivalii Qualcomm, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (01/04/2020)

Solicitare completare ordine de zi AGA

SOCEP S.A. (SOCP) (31/03/2020)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 26.03.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (31/03/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017