Update articol:
KLAUS IOHANNIS:

“Atacarea oamenilor nevinovaţi, a mamelor şi copiilor, a jurnaliștilor este inacceptabilă”

“Violența împotriva cetăţenilor care se opun guvernului este caracteristică regimurilor totalitare, nu României de astăzi”

Violenţa şi reprimarea brutală a manifestaţiilor nu sunt acceptabile sub nicio formă, a declarat, astăzi, președintele Klaus Iohannis, menționând că cei vinovaţi trebuie identificaţi rapid şi pedepsiţi.

Klaus Iohannis a spus: “Oamenii au ieșit în stradă să protesteze, iar România traversează o stare gravă de tulburare din cauza violențelor. Atitudinea civică a fost aspru pedepsită cu gaze, tunuri de apă şi lovituri aplicate cu exces de zel. Este impresionantă mobilizarea românilor din ţară şi de pretutindeni. Nu au fost aduşi nici de partide, nici cu autocarele, nici plătiţi. Au venit din proprie iniţiativă, revoltaţi de modul în care PSD guvernează şi legiferează, de gravele atacuri la adresa statului de drept. Aceste demonstraţii au fost eminamente paşnice, cu excepţia unor instigatori. Protestele de sâmbătă şi duminică au arătat adevărata faţă a celor care ies în stradă de mult timp. Românii ştiu să fie civilizaţi, activi şi corecţi. Nu îşi merită etichetele primite din partea unor voci iresponsabile din politică. Toţi cei care ies în stradă au o voce legitimă care va trebui ascultată şi înțeleasă. Violența şi reprimarea brutală nu sunt acceptabile sub nicio formă. Atacarea oamenilor nevinovaţi, a mamelor şi copiilor, a jurnaliștilor este inacceptabilă. Cei vinovaţi trebuie pedepsiţi. Soluţia aleasă, aceea de a dispera în totalitate manifestaţia este condamnabilă şi nu poate fi justificată”.

Preşedintele a condamnat la fel de ferm acţiunile violente a celor care au instigat jandarmii în încercarea de a deturna un protest paşnic. În opinia acestuia, explicaţiile ministrului de interne nu au convins: “Au trecut 3 zile şi nu există niciun responsabil pentru ce s-a întâmplat. Există două planuri: planul judiciar şi am cerut procurorului general o anchetă”.

Klaus Iohannis a susţinut că violența împotriva cetăţenilor care se opun guvernului este caracteristică regimurilor totalitare, nu României de astăzi: “Există şi un plan politic: în orice ţară oamenii de la conducere, până la această oră am fi avut cel puţin o demisie. Suntem martorii unui guvern care nu vede şi nu aude oamenii. Ne aflăm într-un moment de cotitură, de criză socială acută, Avem nevoie de un stat în care cei care încalcă legea sunt pedepsiţi, în care partidele reprezintă societatea şi nu grupuri infracţionale. De ce am ajuns aici? Pentru că un protest legitim a degenerat în violenţa de stradă cu manifestări agresive. Nu cumva cei care vor să îngenuncheze justiţia şi au dorit o diversiune? În ultimul an şi jumătate PSD a compromis actul de guvernare şi legiferare. Şi în ciuda scorului de la alegeri a tulburat societatea prin măsurile controversate, atacuri repetate la adresa magistraților. (…) Sondajele arată că ne îndreptăm într-o direcţie greşită. Românii s-au săturat de proasta guvernare, de aroganța politicienilor. Actuala conducere PSD abuzează de acea victorie pentru a ataca justiţia. Fac apel la membri PSD să ia foarte în serios protestele și să înțeleagă că trebuie să guverneze pentru oameni, nu pentru partid”.

BVB | Știri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (30/03/2023)

Certificat aferent inregistrarii de majorare a capitalului social

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/03/2023)

Acte aditionale la contracte de imprumut cu Romlogic Technology

SIF HOTELURI SA (CAOR) (30/03/2023)

Act aditional promisiune bilaterale vanzare Eurohotel Baia Mare

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/03/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (30/03/2023)

Decizia ASF nr. 318/30.03.2023