Update articol:

Banca Comercială Română finanţează proiectul de instalare a soluţiei de telemedicină la Târgu Mureş

Banca Comercială Română susţine proiectul de instalare a soluţiei de telemedicină la Târgu Mureş, prin care secţia de Terapie Intensivă Nou-Născuţi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost conectată la Reţeaua Naţională de Telemedicină, a anunţat marţi banca.

Proiectul este implementat de Asociaţia Cristi Vasiliu (ACV) din Târgu Mureş, cu finanţare BCR.

Conform sursei citate, în secţia de Terapie Intensivă Neonatală a SCJU Târgu Mureş ajung nou-născuţi grav bolnavi din toată ţara. Secţia îngrijeşte cazuri foarte complexe, inclusiv nou-născuţii cu malformaţii cardiace, care sunt operaţi la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş.

“Am ştiut de prima dată, de când am auzit de Reţeaua Naţională de Telemedicină, că acest proiect va face bine sistemului de sănătate şi, în special, medicinei de urgenţă şi terapiei intensive neonatale. Iar acum, ne bucurăm să fim alături de medicii din Târgu Mureş, pentru că ştim de câtă nevoie este de noi toţi în comunitate. De aceea, încercăm să răspundem de fiecare dată când suntem solicitaţi şi suntem cu gândul la toţi copiii care au o şansă în plus la vindecare”, a declarat Nicoleta Deliu – Paşol, Head of Communication BCR.

Potrivit reprezentanţilor BCR, odată cu conectarea la Reţeaua Naţională de Telemedicină, neonatologii de la Târgu Mureş se pot conecta în timp real cu colegii lor din alte 9 secţii similare. În timp ce discută prin videoconferinţă, medicii văd atât imagini cu pacientul, cât şi datele afişate de aparatele la care acesta este conectat şi pot efectua investigaţii de la distanţă în timp real, sistemul permiţând conectarea ecografului sau aparatului de radiologie.

Pe lângă accesul facil la o a doua opinie medicală, schimbul rapid şi precis de informaţii între secţii ajută la scurtarea timpilor de decizie privind transferul pacienţilor între secţii din oraşe diferite. Astfel pot fi evitate supraaglomerarea secţiilor şi expunerea nou-născuţilor la transferuri inutile.

“Finalizarea acestui proiect este o bucurie pentru noi, dar adevăratul lui succes abia acum începe să vină! Cu fiecare copil care va primi, cu ajutorul telemedicinei, o şansă în plus să se facă bine şi să crească mare. Mulţumim medicilor alături de care am conceput acest proiect şi sponsorului BCR!”, a declarat Delia Vasiliu, preşedinta Asociaţiei Cristi Vasiliu(ACV).

Reţeaua Naţională de Telemedicină pentru Terapie Intensivă Neonatală este formată acum din 10 secţii: Marie Curie Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Braşov, Cluj, Timişoara, Craiova, Piteşti, SCJ Mureş şi SCJU Târgu Mureş.

“Am convingerea că acest sistem modern de telemedicină va îmbunătăţi considerabil accesul la tratament al micuţilor pacienţi, contribuind la îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor, în special în zonele unde nu există suficienţi specialişti sau unde accesul la serviciile medicale se face cu dificultate. Cu ajutorul acestei tehnologii, medicii pot consulta, trata şi monitoriza pacienţi aflaţi la distanţă, fără a fi compromise standardele asistenţei medicale. Mulţumesc încă o dată Asociaţiei “Cristi Vasiliu” pentru implicare şi finanţatorului BCR pentru că au înţeles importanţa unui astfel de proiect pentru societate şi pentru micuţii pacienţi, în special”, a menţionat Mariana Cernat, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Proiectul de instalare a soluţiei de telemedicină în Secţia de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a cuprins atât aparatura şi software-ul specializat, conectarea cloud şi accesul la internet, cât şi pregătirea echipei medicale pentru folosirea sistemului. Proiectul a fost iniţiat şi implementat de Asociaţia Cristi Vasiliu (ACV) din Târgu Mureş şi finanţat integral de BCR.

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private şi a băncilor de locuinţe. BCR oferă o gamă completă de produse şi servicii financiare, printr-o reţea de 18 centre de afaceri şi 16 birouri mobile dedicate companiilor şi 321 de unităţi retail situate în majoritatea oraşelor din ţară cu peste 10.000 de locuitori.

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (08/12/2022)

Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (08/12/2022)

Disponibilitate vot online si program AGOA 16/19.12.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2022)

Document informare - alocare actiuni