Update articol:

Blinken: Putin caută să distorsioneze istoria pentru a-şi justifica războiul împotriva Ucrainei

Antony Blinken Antony Blinken/ Sursa foto: president.gov.ua

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că preşedintele rus Vladimir Putin caută “să distorsioneze istoria”, în contextul evenimentelor de marcare a sfârşitului celui de-al doilea Război Mondial, “pentru a-şi justifica războiul neprovocat şi brutal împotriva Ucrainei”, relatează sâmbătă dpa, potrivit Agerpres.

“În timp ce războiul face ravagii în Europa, trebuie să ne întărim în hotărârea noastră de a ne opune celor care caută acum să manipuleze memoria istorică pentru a-şi promova propriile lor ambiţii”; a apreciat Blinken, într-o declaraţie pe fondul aniversării a 77 de ani de la victoria împotriva naziştilor.

“În timp ce marcăm sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial în Europa, avem o datorie sacră faţă de cei căzuţi: să spunem adevărul despre trecut şi să-i sprijinim pe toţi aceia care în vremurile noastre apără libertatea”, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Încheierea celui de-al doilea Război Mondial este marcată în întreaga lume la 8 mai, dar Rusia sărbătoreşte victoria sovieticilor asupra regimului nazist la 9 mai. Moscova plănuieşte o paradă militară la care este de aşteptat ca Putin să vorbească despre războiul din Ucraina, notează dpa.

BVB | Știri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (16/05/2022)

BEI si TGN - acord strategie decarbonizare a retelei de transport gaze naturale

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (16/05/2022)

Hotarari AGA E din data de 16 mai 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (16/05/2022)

Rascumparare actiuni proprii periooada 09-13.05.2022

Sphera Franchise Group (SFG) (16/05/2022)

Inregistrare teleconferinta rezultate T1 2022