Update articol:
”Trofeul Energeticianului”

Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica: Lipsa de personal poate duce la probleme serioase pentru sectorul energetic – un sector strategic pentru țara noastră și regiune

Bogdan Badea: ”Consider că s-a facut un pas foarte important înspre normalitate și înspre o realitate pentru care Hidroelectrica luptă de mulți ani și pe care o dorește definitivă – piața liberă de energie". Bogdan Badea: ”Consider că s-a facut un pas foarte important înspre normalitate și înspre o realitate pentru care Hidroelectrica luptă de mulți ani și pe care o dorește definitivă – piața liberă de energie".

Cea de-a XXIII-a ediție a concursul profesional ”Trofeul Energeticianului”, organizată anul acesta de Sucursala Hidrocentrale Râmnicu Vâlcea, are loc în perioada 16-19 iulie 2019.

Deschiderea festivă a fazei pe țară a concursului a avut loc în data de 16 iulie 2019. Pentru acesta faza s-au calificat un număr de 41 de salariați din executiv, sucursalele Hidroelectrica și secțiile de servicii și reparații hidroenergetice Hidroserv, dintr-un total de 295 concurenți înscriși în prima faza (de masa) a concursului.

La etapa pe executiv și sucursale au participat candidați (ingineri, subingineri, electricieni exploatare, mașiniști exploatare, electricieni PRAM AMC, lăcătuși de întreținere și reparații agregate energetice și electricieni de întreținere și reparații agregate energetice) angajați atât din cadrul Hidroelectrica cât și din Hidroserv.

Concursul cu public va avea loc la Hotel Ramada în data de 18 iulie, festivitatea de premiere a câștigătorilor urmând a se desfășura în seara aceleiași zile.

“Hidroelectrica dispune de oameni de excepție, motivați și implicați. Dorim să păstrăm experții în cadrul companiei prin adaptarea politicii noastre de beneficii la standardele sectorului. Ne dorim de asemenea, să întoarcem către oameni o parte din succesul de care se bucură compania. 

O problemă cu care ne confruntăm însă, în tară, este lipsa acuta de specialiști în domeniu. Este o foarte mare nevoie de personal bine pregatit în sistemul energetic românesc, personal care să completeze și să întinerească echipele de specialiști.

Hidroelectrica își dorește și lupta pentru a atrage noi specialiști în companie. Derulăm programe și parteneriate cu universități de prestigiu și licee pentru a ne apropia, încă din stadiu incipient, viitorii specialiști.

Spre exemplu, parteneriatul dintre Hidroelectrica și Facultatea de Hidrotehnica din cadrul Universității Tehnice de Construcții București ofera studenților o pregatire de excepție în cadrul programelor de internship, a practicii de specialitate organizate în sucursalele Hidroelectrica de pe întreg teritoriul României precum și prin burse extrabugetare oferite pentru a crește calitatea învățământului prin motivarea studenților spre a obține rezultate deosebite. Implicarea Hidroelectrica nu se sfârșește aici ci continuă prin asigurarea unor locuri de muncă absolvenților facultății de Hidrotehnică, într-un domeniu extrem de căutat, cel al construcțiilor hidrotehnice. Fie constructori a lucrărilor hidrotehnice, fie aflați la exploatarea acestora, absolvenții facultății de Hidrotehnică performează într-o companie aflată la vârful economiei românești.

Din păcate, programul nostru de burse private nu s-a bucurat anul acesta de succesul anticipat: din cele 30 de burse pentru studenți, s-au calificat doar 6 studenți, iar din cele 20 de burse pentru elevii de la licee cu profil energetic, au fost acordate doar 9 burse.

Totodată, elevii și studenții trebuie susținuti și de către autorități, instituții și companii în a se orienta către facultăți de profil, lipsa de personal putând duce la probleme serioase pentru sectorul energetic – un sector strategic pentru țara noastră și regiune. Companiile energetice sunt profitabile, iar locurile de muncă din cadrul acestora oferă o bază solidă către o cariera de succes”, a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica.

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021