Update articol:

Bogdan Drăgoi, SIF Banat Crișana: “Astăzi s-a făcut dreptate; 70% din acționari, la AGA SIF Oltenia cu cea mai mare prezență, l-au revocat pe Tudor Ciurezu”

Bogdan Drăgoi, președintele SIF Banat Crișana, consideră că “s-a făcut dreptate”, în urma adunării generale de azi de la SIF Oltenia, unde acționarii au  aprobat revocarea a patru administratori (Tudor Ciurezu, Anina Radu, Carmen Popa și Nicolae Stoian) și încetarea mandatului de director general al lui Tudor Ciurezu.

Bogdan Drăgoi consideră că, ținând cont de răscumpărările făcute de companie, cvorumul de 50% al ședinței AGA de azi reprezintă, de fapt, cea mai mare prezență istorică la o AGA SIF Oltenia. Domnia sa a declarat presei, la finalul AGA: “Rezultatul este simplu și vorbește de la sine. 70% din acționari au votat în favoarea deciziilor de revocare, ceea ce arată că încrederea în managementul de până în acest moment nu a existat. Este bine că s-au clarificat foarte multe dintre subiectele contestate în instanță.

Am văzut, într-o AGA corect organizată, nu în două AGE paralele, că descărcarea de gestiune nu a foat aprobată ceea ce arată o lipsă de încredere la adresa managentului.”

Întrebat ce se întâmplă cu dividendele plătite, în urma AGA de bilanț, care ulterior au fost suspendate de instanță, Drăgoi a răspuns: “Dacă mă întrebați pe mine, dividendele au fost plătite în mod ilegal. Este o problemă de management.

Să ne uităm la context. În aprilie, am avut, în stradă, o AGA cu o prezență de 35%, care a respins distribuirea de dividende și o AGA prezidată de Tudor Ciurezu cu o prezență de 0,14% care, folosind în mod ilegal voturile din stradă, a aprobat diviendele. Au fost contestații de ambele părți, iar deciziile AGA lui Ciurezu au fost suspendate. În acest context, ce faci? Plătești dividendele?”

Drăgoi a mai spus că, din punctul său de vedere, singurul conducător al companiei, care are girul acționarilor, este Cristian Bușu: “Peste două săptămâni, sunt alegeri pentru un nou CA. Și la acea AGA este o problemă, pentru că domnul Ciurezu a manipulat cerința acționarilor și a introdus un punct care nu are nimic de a face cu cererea acționarilor. Aceștia au cerut clar alegerea a cinci administratori, dânsul a pus pe ordinea de zi alegerea administratorilor prin vot cumulativ. Este o discuție întreagă dacă avea dreptul să pună votul cumulativ pe ordinea de zi, pentru că acesta e apanajul acționarilor. Dar, chiar și așa, trebuia să pună exclusiv cererea noastră. Mai mult, am văzut că a primit scrisori din partea ASF care îl obligă să pună exclusiv acest punct. Astăzi, s-a făcut dreptate. Este trist că  Tudor Ciurezu iese pe ușa din dos a SIF5 cu o imagine pătată de 2 ani de abuzuri repetate continue și cu sfidare la adresa acționarilor și a autorității, mai ales a reglementatorului.

În final, vocea acționarilor a fost ascultată. Tudor Ciurezu și echipa lui nu mai au acces în SIF, începând din acest moment.”

Cristian Bușu: Nu este nicio problemă de conducere la SIF Oltenia

ACTUALIZARE REZULTATE AGA – Acționarii SIF Oltenia au respins aprobarea Situațiilor financiare și repartizarea profitului net, descărcarea de gestiune a administratorilor; Atragerea răspunderii administratorilor nu a întrunit majoritatea pentru a fi adoptată; AGA a aprobat revocarea a patru administratori și încetarea mandatului lui Tudor Ciurezu 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii