Update articol:

Bugetul SRI, avizat în unanimitate de comisia de specialitate: Peste 80% din buget este alocat drepturilor salariale şi pensiilor

Bugetul Serviciului Român de Informaţii a fost avizat favorabil în unanimitate, joi, de Comisia comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii SRI, a anunţat, la finalul şedinţei, preşedintele comisiei, Ioan Chirteş

Necesarul minim de fonduri al Serviciului Român de Informații, pentru buna funcționare a acestuia, este de 2.828,06 mil. lei, iar prin proiectul de buget de asigură 2.708,06 mil.lei (din care de la bugetul de stat 2.700,31 mil.lei).

Propunerile pentru proiectul de buget 2021, cu încadrare în plafonul de cheltuieli stabilit Serviciului, reprezintă 0,242% din PIB.

Comparativ cu bugetul anului anterior, pentru anul curent, alocațiile de la bugetul de stat sunt mai mici cu 0,84%.

Un comunicat al Comisiei comune permanente a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii precizează: “În urma analizei naturilor de cheltuieli din fondurile alocate Serviciului Român de Informații de la bugetul de stat menționăm că, o pondere majoră o dețin cheltuielile cu drepturile salariale (56,38%) și pensiile (25,46%).

Menționăm că asigurarea parțială a necesarului minim de resurse al Serviciului pe anul 2021 nu împiedică desfășurarea activităților specifice în condiții de normalitate, în primele unsprezece luni, dar impune suplimentarea fondurilor la naturile de cheltuieli deficitare pe parcursul execuției bugetare. Cu toate acestea, Serviciul va dispune măsuri de prioritizare a obiectivelor și sarcinilor de finanțat, inclusiv de economisire a unor categorii de cheltuieli, în vederea utilizării cu maximă eficacitate a resurselor bugetare alocate în anul curent fără să afecteze derularea în condiții de normalitate a activităților specifice”.

Pe parcursul exercițiului bugetar 2021, Comisia va monitoriza și controla modul de utilizare a banului public de către Serviciul Român de Informații și, în funcție de îndeplinirea obiectivelor asumate de instituție, precum și de evoluția indicatorilor macroeconomici, va întreprinde demersurile legale pentru susținerea propunerilor de suplimentare a bugetului, astfel încât lipsa fondurilor să nu afecteze misiunile Serviciului pentru apărarea securității naționale.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (06/06/2023)

Hidroelectrica anunta intentia de listare pe Bursa de Valori Bucuresti

PREFAB SA (PREH) (06/06/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/06/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 29.05.2023 - 02.06.2023