Update articol:

Bundesbank: Economia Germaniei depăşeşte declinul provocat de pandemie

euro pixabay.com

Economia germană depăşeşte declinul cauzat de pandemia de coronavirus şi va înregistra o creştere semnificativă în 2021 şi în 2022, a previzionat vineri Banca Centrală a Germaniei (Bundesbank), care a îmbunătăţit estimările privind inflaţia şi PIB-ul în ambii ani, transmit Reuters şi Bloomberg, potrivit Agerpres.

Bundesbank se aşteaptă acum ca cea mai mare economie europeană să înregistreze o creştere de 3,7% anul acesta şi de 5,2% anul viitor, peste estimarea precedentă de 3%, şi, respectiv, de 4,5%. Pentru 2023 este previzionat un avans de 1,7%.

“Economia germană depăşeşte criza provocată de pandemie”, a afirmat preşedintele Bundesbank, Jens Weidmann.

Previziunile se bazează pe faptul că pandemia va fi ţinută rapid şi durabil sub control, datorită succesului campaniei de vaccinare şi a atenuării restricţiilor.

“Aceste evoluţii vor sprijini avansul economiei, în special în sectorul serviciilor şi al consumului privat”, a adăugat Weidmann.

Rata inflaţiei în Germania ar urma să se situeze la 2,6% anul acesta, la 1,8% anul viitor, şi la 1,7% în 2023, previzionează Bundesbank.

La fel ca majoritatea ţărilor UE, Germania, prima economie a zonei euro, a înregistrat anul trecut o recesiune gravă din cauza impactului pandemiei. Produsul Intern Brut a scăzut cu 4,8% în 2020, cel mai grav recul de după criza financiară din 2009. Cu toate acestea, contracţia economiei germane a fost mai puţin gravă decât cea înregistrată de partenerii europeni. Această performanţă se datorează în special rezultatelor bune ale sectorului industrial, care au permis economiei să nu recadă în recesiune în iarna anului trecut, când au fost reintroduse restricţii la nivel naţional pentru a opri răspândirea virusului.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (14/06/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 7-11 iunie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (14/06/2021)

Notificare Swiss Capital inaintea perioadei de stabilizare

MUNICIPIUL ZALAU (ZAL30) (14/06/2021)

Plata rata cupon 43, rambursare rata principal 43 & calcul rata dobanda pentru cuponul 44

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (14/06/2021)

Prelungirea duratei de oprire planificata U2