Update articol:

Cărbunaru: Ministrul Energiei va milita la Bruxelles pentru o abordare unitară la nivel european

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a declarat joi că ministrul Energiei, Virgil Popescu, va merge la reuniunea Consiliului de miniştri ai energiei de la Bruxelles unde va milita pentru “o abordare unitară la nivel european”, astfel încât să fie asigurată aprovizionarea cu gaze şi cu energie electrică pentru toţi cetăţenii europeni la un preţ “care să poată fi plătit”, potrivit Agerpres.

“Premierul României a anunţat încă de ieri că astăzi, în cadrul şedinţei de Guvern, va discuta elementele de mandat cu ministrul Energiei. Pot să vă ofer câteva elemente fără a intra în detalii, deoarece niciun stat nu îşi prezintă elementele proprii înainte de a se fi finalizat negocierile, pentru că avem de-a face cu un proces bazat pe consens din perspectivă decizională în Consiliului Uniunii Europene pe Energie. Pentru că trebuie să avem un element de predictibilitate şi de transparenţă pot să vă spun că ministrul Virgil Popescu, în calitate de reprezentant al Guvernului României în Consiliul de miniştri pe Energie, va milita pentru o abordare unitară la nivel european, astfel încât să fie asigurată aprovizionarea cu gaze şi cu energie electrică pentru toţi cetăţenii europeni, incluzându-i aici pe cetăţenii români, la un preţ care să poată fi plătit”, a spus Cărbunaru într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că va exista din partea Guvernului o preocupare în a susţine nevoia de a combate specula şi “aceste fluctuaţii pe plus nejustificate ale preţului”.

Cărbunaru a fost întrebat dacă ar putea veni din partea Guvernului o recomandare pentru români să facă economie de energie sau să stingă becurile la o anumită oră.

“Nu aş vrea să fac referire la o etapă istorică în care România chiar avea această practică. (…) România este o ţară europeană care este capabilă să îşi asigure necesarul propriu de gaze naturale în cea mai mare măsură, este valabil şi pentru energie electrică. Discuţiile care se poartă acum vizează anumite vârfuri de consum la nivel european, nu vorbim de o decizie care a fost la acest moment adoptată. Ceea ce ştim însă la nivelul ţării noastre, că pe fondul nevoii de a ţine cont de cea ce se întâmplă în întreaga Europă, nevoia de a avea poate mai multă atenţie faţă de consumul de energie, şi nu ne referim acum neapărat la consumatorul casnic, putem să vorbim şi de instituţii publice şi de firme private, se poate regăsi într-o formulă de cumpătare care să implice inclusiv o scădere a consumului. Nu vorbim de obligativitate, vorbim de încurajare a unor astfel de practici”, a spus Cărbunaru.

BVB | Știri BVB

E-mini Dow Jones TURBO LONG 0.001/28,000/29,000 (EBDOWTL22) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 27 si 28 Septembrie 2022

TURBO LONG ON GOLD FUTURES (RCGLDTL2) (26/09/2022)

Suspendare tranzactionare - 11:31 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG atingere bariera

MedLife S.A. (M) (26/09/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

BRK Dow Turbo Long 29850 (BKDOWTLB4) (26/09/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 26 si 27 Septembrie 2022