Update articol:

CDC spune că mai puțin de 6.000 de americani au contractat Covid după ce au fost complet vaccinați

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com

* Oficialii americani din domeniul sănătății au confirmat mai puțin de 6.000 de cazuri de Covid-19 la americani complet vaccinați, a declarat directorul CDC Rochelle Walensky.

*Aceasta reprezintă doar 0,007% din cei 84 de milioane de americani cu protecție completă împotriva virusului.

*Șeful CDC a recunoscut că numărul ar putea fi subestimat.

 

Oficialii americani din domeniul sănătății au confirmat mai puțin de 6.000 de cazuri de Covid-19 la americani complet vaccinați, a declarat luni directorul Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Dr. Rochelle Walensky.

Aceasta reprezintă doar 0,007% din cei 84 de milioane de americani cu protecție completă împotriva virusului. În ciuda infecțiilor descoperite, ea a spus că vaccinurile funcționează conform intenției.

“Cu orice vaccin, ne așteptăm la astfel de cazuri rare, dar până acum din peste 84 de milioane de persoane care au fost complet vaccinate, am primit doar rapoarte despre mai puțin de 6.000 de cazuri descoperite”, a declarat Walensky reporterilor într-un briefing de presă. Cazurile descoperite apar atunci când cineva contractează virusul la mai mult de 14 zile după rapel, a spus ea.

Șeful CDC a recunoscut că numărul ar putea fi subestimat. „Deși acest număr provine din 43 de state și teritorii și probabil că este subestimat, este un punct foarte important şi arată că aceste vaccinuri funcționează. Dintre cele aproape 6.000 de cazuri, la aproximativ 30% nu au existat deloc simptome ”, a spus Walensky.

„Aceasta este o știre încurajatoare şi demonstrează ceea ce am discutat deja despre vaccinuri. De asemenea, vaccinurile vă ajută să nu va îmbolnăviți grav ”, a spus ea.

Din cele aproximativ 6.000 de infecții descoperite, 396 de persoane au fost spitalizate și 74 de persoane au murit, potrivit datelor CDC publicate săptămâna trecută.

Jumătate din toți adulții americani au primit cel puțin o doză de vaccin coronavirus. Dintre cei cu vârsta de 65 de ani și peste, 81% au primit o doză sau mai mult și aproximativ două treimi sunt complet vaccinați.

Oficialii americani din domeniul sănătății lansează o campanie masivă pentru a convinge mai mulți americani să se vaccineze. Un număr din ce în ce mai mare de oameni a devenit sceptic după ce CDC și Food and Drug Administration au cerut statelor să oprească temporar distribuția vaccinurilor Johnson & Johnson săptămâna trecută după ce au fost raportate la CDC cazuri de tulburări rare, dar potențial mortale, de coagulare a sângelui.

Unii dintre susținătorii fostului președinte Donald Trump, de asemenea, se opun cu tărie vaccinului, ceea ce îi îngrijorează pe oficialii din domeniul sănătății din SUA, sperând că suficient de mulți oameni vor fi imunizați, astfel încât țara să poată obține imunitatea efectivă la virus. Dr. Anthony Fauci, consilierul șef al Casei Albe, a declarat anterior că 75% până la 85% din populația SUA trebuie inoculată pentru a crea o „umbrelă” de imunitate care împiedică răspândirea virusului.

„Este foarte deranjant faptul că, pe baza convingerii politice, oamenii nu vor să se vaccineze”, a spus Fauci luni la „CBS This Morning”.

SUA raportează 723 de decese Covid pe zi, potrivit unei medii de șapte zile, pe baza datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins. Toate cele 50 de state americane, la cererea lui Biden, au deschis programarea vaccinului pentru persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (02/12/2021)

Notificare - detineri < 5%

MECANICA FINA SA (MECE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (02/12/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALTUR S.A. (ALT) (02/12/2021)

Litigii -26.11.2021 - versiune limba engleza