Update articol:

Ciolacu, PSD: Vom vota joi, în procedură de urgență, proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber, în situația închiderii temporare a școlilor

Sursa foto: facebook.com
*Am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme, a spus Ciolacu

Vom vota joi, în procedură de urgență, proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situația închiderii temporare a școlilor și am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme, a scris pe Facebook,  liderul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.

Proiectul de Lege privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței Camerei Deputaților, de astăzi, insa a fost retrimis la comisii.

Camera este decizională, după ce proiectul a fost adoptat de Senat pe 3.07.2019.

Potrivit proiectului, prevederea s-ar aplica părinților de copii până în 12 ani, iar zilele libere se acordă pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea școlilor, potrivit proiectului. In proiect se precizeaza ca că zilele libere se plătesc de către angajator.

Ciolacu a scris: “PSD a făcut un apel repetat la responsabilitate politică din partea tuturor partidelor pentru ca România să aibă cât mai puțin de suferit din cauza coronavirusului.

Până când PNL va înțelege să renunțe la agenda politică personală, cum ar fi consultările pe tema alegerilor locale sau anticipatele, PSD va continua să facă lucruri concrete:

1. Vom susține în Parlament și în comunitățile conduse de aleși locali PSD toate măsurile menite să contracareze efectele pericolului reprezentat de coronavirus.

2. Vom vota joi, în procedură de urgență, proiectul de lege prin care părinții își pot lua liber de la muncă pentru a sta acasă cu copiii în situația închiderii temporare a școlilor și am depus un amendament prin care plata zilelor libere acordate de angajator să se deconteze din taxele și impozitele colectate de stat de la firme.

3. Vom vota în regim de urgență toate măsurile legislative absolut necesare în acest context pe care domnul Raed Arafat le-a transmis Parlamentului. De exemplu, suplimentarea stocurilor de medicamente și materiale sanitare și asigurarea finanțării acestora.

4. În colaborare cu mediul de afaceri, vom lansa în dezbatere publică o serie de măsuri concrete pentru a reduce efectul economic al epidemiei de coronavirus.”

 

BVB | Știri BVB

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (07/07/2022)

Solicitare completare ordine de zi AGA 29.07(01.08).2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (07/07/2022)

Raportare detineri sub pragul de 10% din totalul drepturilor de vot

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/07/2022)

Disponibilitate Raport Sustenabilitate 2021