Update articol:

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare: Valorile nivelului de radiaţii sunt normale, la nivel naţional

Valorile nivelului de radiaţii sunt normale, la nivel naţional, a precizat Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Nucleare (CNCAN).

Referitor la unele materiale de presa privind centrala nuclearoelectrica Zaporojia, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) face următoarele precizări: “Sistemul de monitorizare a radioactivitatii mediului de pe teritoriul Ucrainei functioneaza normal și nu indica depasiri peste valorile normale.

Totodată, menționăm că măsurătorile efectuate la nivel național confirmă valori normale ale nivelului de radiații.

CNCAN, prin Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, urmărește în permanență evoluția situației din punct vedere al monitorizării radiologice.

În România, nivelul radiațiilor este monitorizat permanent prin Rețeaua Națională de Supraveghere a Radioactivității Mediului (RNSRM), din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM). Specialiștii din Laboratorul Național de Referință Radioactivitate verifică datele monitorizate 24/7 și le transmit Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, astfel încât să se asigure o informare promptă a factorilor de decizie naționali și internaționali, precum și a populației”.

Ucraina şi Rusia s-au acuzat reciproc pentru loviturile asupra celei mai mari centrale nucleare din Europa, care au avut loc la sfârşitul acestei săptămâni.

BVB | Știri BVB