Update articol:

Conducerea Teraplast a aprobat constituirea unei societăți în Ungaria

Parc industrial TeraPlast

Conducerea Teraplast a aprobat constituirea unei societăți în Ungaria, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Compania a raportat: “Consiliul de Administratie al societatii TeraPlast S.A. informeaza actionarii si potentialii investitori cu privire la faptul ca, in cadrul sedintei din data de 2 septembrie 2022, a aprobat constituirea de catre Societatea TeraPlast S.A., in calitate de asociat unic, a unei Societati cu Raspundere Limitata in Ungaria, in localitatea in Berettyoujfalu, judetul Hajdu-Bihar, cu un capital social total de 3.000.000 HUF.”

Noua societate va mari amprenta regionala a Grupului si va reprezenta o baza logistica pentru acoperirea eficienta a pietei locale. Ungaria a devenit principala piata de export a Grupului TeraPlast, depasind Germania, iar aceasta evolutie impune adaptarea activitatii de distributie.

„Exporturile au continuat sa creasca in cadrul afacerilor Grupului, atat ca valoare, cat si ca pondere, iar dupa primele opt luni ale anului au atins nivelul de 18 milioane de lei, comparativ cu 7 milioane de lei in acelasi interval din anul precedent. Sustinem aceasta activitate externa prin deschiderea unui depozit in Ungaria, un centru care ne va permite sa administram mai bine si sa raspundem eficient cererii de pe aceasta piata dinamica” a precizat Laszlo Vajda, Director Dezvoltare.

Grupul a mai detinut un depozit in Ungaria, specializat in distributia de profile de tamplarie. Facilitatea respectiva a facut parte din tranzactia de vanzare a liniei de business Profile de tamplarie catre Dynamic Selling Group in 2021.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/09/2022)

Notificare prag detineri/vot <5%

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

PROMATERIS S.A. (PPL) (29/09/2022)

Modificari in structura actionariatului

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (29/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)