Update articol:
În cadrul unei conferinţe a CDU la Hamburg

Conservatorii germani îşi aleg un nou lider, în locul Angelei Merkel

Uniunea Creştin-Democrată din Germania (CDU) îşi alege vineri un nou lider, în locul cancelarului Angela Merkel, care va intra în pole position în cursa pentru a deveni noul cancelar al Germaniei, potrivit Reuters.

Principalii candidați sunt Annegret Kramp-Karrenbauer, protejată a lui Merkel și Friedrich Merz, opozant al lui Merkel care consideră că Europa ar trebui să contribuie mai mult la Uniunea Europeană.

Ministrul sănătăţii Jens Spahn se află şi el înscris în cursa pentru şefia CDU, dar nu este considerat drept un contracandidat puternic pentru această funcţie.

Merkel a declarat în octombrie că va demisiona din funcția de șef de partid, dar va rămâne cancelar, un efort de a-și gestiona ieșirea după o serie de regrese de la decizia ei din 2015 de a menține frontierele germane deschise refugiaților din Orientul Mijlociu care fug de război.

Noul lider CDU va fi ales de către 1.001 de delegați care votează la un congres de partid din Hamburg. Câștigătorul va conduce probabil CDU în următoarele alegeri federale care vor avea loc până în octombrie 2021.

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020