Update articol:

Corina Popescu îl înlocuiește pe Cătălin Stancu la conducerea executivă a Electrica

Corina Popescu/ Sursa Facebook
  • Cătălin Stancu a renunțat la mandat, de comun acord cu boardul

Consiliul de Administrație al Electrica (EL) și directorul general, Dan Cătălin Stancu, au agreat de comun acord încetarea colaborării începând cu data de 1 noiembrie 2018, potrivit unui comunicat al companiei, care anunță că poziția de CEO va fi preluată de Corina Popescu, pentru un mandat interimar, de un an. Corina Popescu a fost CEO-ul Transelectrica, iar, în prezent, este director general al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

“Întreg Consiliul de Administrație își exprimă deplina recunoștință față de Cătălin Stancu pentru contribuția sa la conducerea Electrica”, a declarat Elena Doina Dascălu, președintele Consiliului de Administrație al Electrica SA, adăugând: “Pe durata mandatului, Cătălin a inițiat schimbări semnificative care au îmbunătățit procesele și modalitățile de lucru, generând performanță în viitor. El a fost o persoană valoroasă pentru Electrica în această perioadă plină de provocări. Îi dorim lui Cătălin mult succes în proiectele sale viitoare”.

Cătălin Stancu a declarat: “A fost un privilegiu să conduc Electrica în această perioadă de transformare. A fost important pentru mine, în mod special, având în vedere că, anterior, am avut o istorie lungă în companie și, prin urmare, m-am identificat puternic cu aceasta. Sunt convins că am făcut mulți pași pentru dezvoltarea și modernizarea Electrica, confirmați de rezultatele financiare actuale. Doresc companiei o evoluție tot mai bună în viitor”.

Consiliul de Administrație anunțat că va demara imediat un proces de recrutare transparent, prin intermediul Comitetului de Nominalizare și Remunerare, pentru a selecta un succesor.

Electrica precizează: “Georgeta Corina Popescu este un executiv de top cu o experiență impresionantă în domeniul energiei electrice și al gazelor naturale. De la data de 1 iunie 2018, doamna Popescu ocupă poziția de Director General al Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica.

Absolventă a Facultății de Energetică din cadrul Universității Politehnica București, specializarea Electroenergetică, Georgeta Corina Popescu și-a început cariera profesională în cadrul Sucursalei de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice București.

Începând cu anul 2007, Georgeta Corina Popescu a trecut în sectorul privat, unde a ocupat funcții importante în cadrul Grupului E.ON România și al Grupului OMV.

În perioada decembrie 2015 – februarie 2017, Corina Popescu a ocupat poziția de  Secretar de stat în Ministerul Energiei. În martie 2017, a fost numită în Directoratul Transelectrica, iar începând cu 1 iunie 2017 Președinte al Directoratului Transelectrica”.

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (04/03/2021)

Obtinerea certificatului de inregistrare mentiuni

PATRIA BANK S.A. (PBK) (04/03/2021)

Actualizare Prezentare investitori

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (04/03/2021)

Notificare inchidere etapa 2 majorare capital social, intermediar Tradeville

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (04/03/2021)

Aprobare oferta publica de cumparare actiuni emise de Evergent Investments SA