Update articol:

COVID-19: Biden promite o strategie naţională în Statele Unite din ‘prima zi de mandat’

Foto Twitter Foto Twitter

Candidatul democrat la Casa Albă Joe Biden a promis joi seară o strategie naţională în Statele Unite din “prima zi de mandat” pentru a combate pandemia de coronavirus, informează vineri France Presse, potrivit Agerpres.

“Dacă voi deveni preşedintele vostru, din prima zi vom implementa strategia naţională pe care o expun încă din martie”, a promis fostul vicepreşedinte la tribuna convenţiei democrate americane.

Statele Unite se confruntă cu unul dintre momentele sale cele mai dificile, a spus Joe Biden în discursul său de acceptare a nominalizării, făcând referire la pandemie, recesiune economică, diviziuni rasiale şi schimbări climatice, adaugă dpa.

“Acestea sunt alegerile care vor schimba viaţa. Ele vor stabili cum va arăta America pentru o lungă, lungă perioadă de timp”, a notat Biden.

“Caracterul este pe buletinul de vot. Compasiunea e pe buletinul de vot. Decenţa, ştiinţa, democraţia. Toate sunt pe buletinul de vot”, a mai spus Biden, avertizând că acum este “timpul unui pericol real, dar de asemenea al unor posibilităţi extraordinare”.

Biden l-a criticat pe preşedintele Donald Trump din cauza modului în care el a gestionat criza coronavirusului. El a avertizat că “vor rămâne mult prea ridicate cazurile şi decesele” dacă Trump este reales, iar economia va avea de suferit, în timp ce “bogaţii îşi vor mări averile”.

BVBStiri BVB