Update articol:

Cristian Băcanu, Ministerul Justiției, după ce a spus că toți românii ar trebui să depună o declarație de avere: “Nu retractez, dar din punctul meu de vedere a fost o exprimare neinspirată”

Foto Facebook Foto Facebook

Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiției, a declarat, recent, că la nivelul ministerului se consideră că o soluție în privința combaterii evaziunii fiscale este înființarea parchetelor financiare şi că, în opinia sa, ar fi util să există o discuție la nivelul societății despre o declarație de avere pe care fiecare cetățean să o înregistreze. 

Aseară,  în direct la „Jurnalul de Seară” de la Digi24, secretarul de stat și-a nuanțat declarațiile, spunând că în momentul de față ar califica declarația drept „neinspirată”:

„În primul rând, aș vrea să lămuresc contextul în care am făcut această declarație, o declarație neinspirată, aș spune, la momentul ăsta. Eram la ASE, la o conferință în care discutam despre posibile soluții pentru a eficientiza lupta împotriva corupției. Am ținut un speech de circa 14 minute și am enumerat mai multe măsuri care pot fi avute în vedere, la un moment sau altul. Trebuie să precizez că Guvernul și membrii Guvernului nu au discutat și nu au în vedere să adopte astfel de declarație. (…)

În cadrul speech-ului meu am făcut vorbire despre anumiți cetățeni care au averi fabuloase și care n-au plătit impozite și taxe. La acei cetățeni mă refeream și era vorba despre o anumită categorie de persoane care prezintă un risc fiscal, dar repet, asta nu este o poziție oficială a Guvernului, eram la o dezbatere într-un cadru academic

(…)

Nu retractez, dar din punctul meu de vedere a fost o exprimare neinspirată la momentul respectiv, pentru că lucrurile trebuie văzute în cadrul celor expuse de mine în acel speech. Am vorbit, de pildă, despre procurorii care să aibă specialitate în domeniul financiar”.

„Nu m-a speriat nimeni, a mai spus Cristian Băcanu, dar într-adevăr, acum nu mi se pare o soluție practică să mergem prin toate satele, cătunele, comunele și să le cerem oamenilor să-și depună declarații de avere”.

 

Cristian Băcanu, Ministerul Justiţiei: Toți românii ar trebui să depună o declarație de avere

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (23/10/2020)

Tranzactii raportate conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (23/10/2020)

Stadiu procedura insoventei

VES SA (VESY) (23/10/2020)

Hotarari AGA O & E 23.10.2020