Update articol:

Cum stă România în ceea ce privește energia regenerabilă – RAPORT TPA România

prosumator Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/regenerabile-energie-mediu
România are un potențial imens în ceea ce privește utilizarea surselor alternative de energie, arata TPA România, companie de consultanță fiscală, contabilitate, audit și consultanță juridica, care a lansat raportul ”Wind Energy and other renewable energy sources in Romania 2021”.

Cu excepția sectorului hidroenergetic, acest potențial a fost tratat superficial, pentru mai multe decenii, până la explozia de investiții care a avut loc în perioada 2008-2012, arata un comunicat.

Guvernul a introdus o schemă de sprijin prin certificate verzi foarte atractivă care a alimentat creșterea puternică din acea vreme. Însă, odată ce țintele minime impuse de Uniunea Europeană pentru producția de energie din surse regenerabile a fost atinsă, schema certificatelor verzi a fost inițial redusă și apoi desființată, ducând la încetarea imediată a investițiilor.

În prezent, principalii jucători din România discută despre cel de-al doilea mare val de investiții în capacități de producție din resurse regenerabile având în vederea strategia Uniunii Europene în ceea ce privește asigurarea neutralității emisiilor de carbon până în 2050.

În plus față de investițiile onshore plănuite anterior, se vede un interes crescut în ceea ce privește investițiile offshore, țara noastră având un potențial energetic eolian ridicat în Marea Neagră.

TPA Romania vine in sprijinul investitorilor in energie in Romania cu acest raport ”Wind Energy and other renewable energy sources in Romania 2021”, pe care il puteti descarca AICI.

Raportul detaliaza care sunt conditiile juridico financiar fiscale care trebuie îndeplinite pentru derularea investițiilor în capacități de producție a energiei regenerabile, tabelul sintetic al autorizațiilor si permiselor necesare sursele de finantare, aspect corporative, de capacitatea retelelor, asigurare etc,.

TPA România este parte a TPA Group, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de contabilitate, consultanță fiscală și audit din Europa Centrală și de Sud-Est, cu 30 de birouri în 12 țări.

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021