Update articol:

Curtea de Apel Craiova a retrimis la Tribunal procesul în care SIF Banat Crișana fusese autorizată să convoace AGA SIF Oltenia

sursa Pixabay

Curtea de Apel Craiova a retrimis la Tribunal procesul în care SIF Banat Crișana fusese autorizată să convoace AGA SIF Oltenia (SIF5), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București

SIF5 a transmis: “S.I.F. Oltenia S.A. informează investitorii că în dosarul nr. 6001/63/2019, aflat pe rolul Curții de Apel Craiova, în contradictoriu cu S.I.F. Banat-Crișana S.A. și S.I.F. Muntenia S.A. în calitate de apelanți – reclamanți și Ungureanu Liviu în calitate de apelant – intervenient, având ca obiect obligația de a face – autorizare convocare AGOA în baza art. 119 alin. 3 din legea nr. 31/1990R, instanța de apel respinge cererea de decădere a apelantei SIF MUNTENIA SA din dreptul de a invoca excepţiile lipsei de interes şi nulităţii apelului declarat de apelanta SIF OLTENIA SA. Respinge excepţiile lipsei de interes şi nulităţii apelului declarat de apelanta SIF OLTENIA SA. Respinge excepţia tardivităţii apelului declarat de apelantele SIF BANAT CRIŞANA SA şi SIF MUNTENIA SA şi repune apelantele din oficiu în termenul de declarare a apelului. Admite apelurile. Anulează sentinţa apelată şi trimite cauza spre rejudecare aceleiaşi instanţe. Definitivă.”

Pe fond, SIF Banat Crișana (SIF1) și SIF Muntenia (SIF4) obținusera, la Trribunalul Dolj, convocarea AGA a SIF Oltenia (SIF5), după ce conducerea companiei le-a refuzat această solicitare, invocând motive de legalitate a propunerilor. Atunci, SIF1 și SIF4, care au 5% din SIF Oltenia, au propus revocarea unor administratori SIF5, inclusiv a președintelui Tudor Ciurezu. 

Se pare insa ca sentinta Trbunalului era una inaplicabila, fiind apelata de amebele parti. Practic, procesul se va relua de la zero.

Recent, conducerea SIF Oltenia a anuntat ca a aprobat convocarea AGA, la cererea SIF Banat Crișana și SIF Muntenia, dar numai după soluționarea unor litigiiCei doi acționari au cerut revocarea a patru administratori SIF Oltenia, inclusiv a președintelui Tudor Ciurezu.

BVBStiri BVB

VES SA (VESY) (22/10/2020)

Convocare AGA O & E 25/26.11.2020

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020