Update articol:

Dăncilă: Analizez posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru viol, pedofilie, crimă (video)

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, sâmbătă, că analizează posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru viol, pedofilie, crimă, în urma cazului de la Caracal.

Dăncilă, şi-a întrerupt programul politic pe care îl avea sâmbătă în judeţul Bacău şi a revenit la Bucureşti, unde a avut loc o şedinţă extraordinară a Guvernului pe tema cazului de la Caracal. De asemenea, premierul a anulat reuniea Comitetului Executiv (CEx) al partidului care trebuia să se desfășoare luni de la ora 18. Decizia vine după ce Dăncilă a cerut amânarea Congresului din 3 august.

Dăncilă, declarații după tragedia de la Caracal

Premierul Viorica Dăncilă, după tragedia de la Caracal: Analizez posibilitatea convocării unui referendum pentru înăsprirea drastică a pedepselor pentru crimă, viol și pedofilie.

Publicată de Epoch Times Romania pe Sâmbătă, 27 iulie 2019

 
Viorica Dăncilă a spus, citată de news.ro: „În aceste zile, un suflet tânăr care putea fi salvat a plecat dintre noi. Suntem cu toţii plini de durere şi revoltă, de tristeţe şi frustrare pentru că aşa ceva s-a putut întâmpla. Am luat câteva decizii necesare în calitate de prim-ministru, dar este nevoie de mai mult. Mi-am anulat toate vizitele şi evenimentele de astăzi. La sosirea în Bucureşti m-am întâlnit de urgenţă cu ministrul Afacerilor Interne, care m-a informat asupra tuturor măsurilor luate până în acest moment şi a planului de acţiune pentru zilele următoare. I-am cerut ministrului Moga să se întoarcă la Caracal pentru a continua coordonarea acestei anchete. Tot astăzi am convocat de urgenţă o şedinţă la Palatul Victoria cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, cu directorul general STS, Sorinel Vasilca şi cu ministrul Comunicaţiilor, Alexandru Petrescu. Am decis înfiinţarea unui grup de lucru interinstituţional care să aibă ca scop gândirea unui plan de măsuri urgente pentru eficientizarea timpilor de răspuns în situaţii critice la nivelul întregului aparat de stat, grup care va fi condusă de domnul Raed Arafat. Voi propune acest aspect în cadrul şedinţei CSAT de marţi, în calitatea mea de vicepreşedinte”.
 
Premierul a mai anunţat: „. Luăm în calcul o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea tuturor deficienţelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru. Am discutat cu domnul Arafat, vrem ca în maxim 15 zile să avem o analiză şi un plan de acţiune. I-am demis deja pe şeful Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, pe inspectorul şef adjunct al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt şi pe subprefectul de Olt. De asemenea, l-am chemat din concediu pe prefectul de Olt pentru a-l demite. Vor fi demişi sau vor suporta rigorile legii toţi cei care au fost implicaţi pe parcursul acestui proces şi au gestionat defectuos situaţia, nu doar conducerea”.
 
Ea a susţinut că ceea ce ţine de guvern şi de instituţiile aflate în subordinea Executivului se întâmplă deja fără discuţii şi fără amânări.
 
„Însă este de datoria tuturor celor responsabili să ia măsuri şi decizii pentru ca astfel de nenorociri să nu mai aibă loc. Cer să se prezinte în faţa CSAT un raport minut cu minut de la momentul primului apel, în noaptea de joi seara, la ora 11.05, raport care să conţină repet minut cu minut şi decizie cu decizie cum a acţionat fiecare pe baza competenţelor lor. Aştept acelaşi lucru din partea tuturor instituţiilor şi entităţilor implicate în acest proces: preşedintele României, Klaus Iohannis, STS, 
procurorul general”, a adăugat premierul.
 
Viorica Dăncilă a anunţat şi amânarea congresului PSD.
 
„Cer totodată o atitudine responsabilă şi din partea partidelor pe care le rog să nu încerce să politizeze acest subiect. Este inadmisibil să permitem urcarea oamenilor politici pe această tragedie, pentru exerciţii de imagine şi de campanie electorală. Am amânat deja congresul PSD din data de 3 august, avem nevoie de acţiuni ferme ca să luăm măsurile necesare şi să corectăm erorile de procedură care au condus la moartea unui copil nevinovat. Asigur familiile, pe toţi cetăţenii României, că toţi cei vinovaţi vor plăti indiferent de funcţia deţinută. Nu o să permit nimănui să se joace cu siguranţă şi cu vieţile oamenilor. Ca om, ca mama, sunt alături de rudele aflate în suferinţă şi voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru a sprijini. Le transmit condoleanţe şi toată compasiunea mea. Pentru măsurile care se impun îi asigur că nimeni nu va scăpa nepedepsit”, a încheiat Dăncilă.

BVB | Știri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (19/01/2022)

Deschiderea a doua noi restaurante

CARBOCHIM S.A. (CBC) (19/01/2022)

Hotarari AGA E 05.01.2022- Versiune in limba engleza

IAR SA Brasov (IARV) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23.02.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2022)

Informare asupra Bugetului de venituri si Cheltuieli pentru anul 2022