Update articol:

Digi Communications va distribui un dividend brut de 0,50 lei per acțiune

digi communications

Serghei Bulgac, Director General şi Membru Executiv al Consiliului de Administraţie: “Anul 2018 nu a fost lipsit de provocări, mai ales pe piața de capital, unde considerăm că evoluția prețului pentru acțiunile Digi nu a fost concordantă cu rezultatele constante ale muncii noastre” 

 

Adunarea Generală a  Acționarilor Digi Communications NV, desfăşurată astăzi, la Hotel Crowne Plaza, în Amsterdam – Schiphol (municipalitatea Haarlemmermeer), a aprobat raportul anual 2018, situațiile financiare anuale 2018  şi distribuirea de dividende. Astfel,  Digi Communications va distribui un dividend brut de 0,50 lei per acțiune, ex-date – 15 mai 2019, data de referință – 16 mai 2019, cu data planificată pentru plată – 29 mai 2019.  

De asemenea, a fost desemnat Consiliul de Administrație ca organul competent să răscumpere propriile Acțiuni de Clasă B. Pe baza aprobării, Consiliul de Administrație a dobândit autoritatea de a achiziționa acțiuni de clasă B în capitalul social al Societății prin tranzacționare pe bursa de valori sau altfel, în acord cu prevederile legale aplicabile, pentru o perioadă de 12 luni de la data AGA și deci până la și inclusiv 30 aprilie 2020. Autoritatea Consiliului de Administrație va fi limitată la un maximum de până la 10% din capitalul social subscris de clasă B la închiderea tranzacționării pe Piața Reglementată la Vedere a Bursei de Valori București la data AGA, 30 aprilie 2019. Consiliul de Administrație intenționează să numească o firmă independentă specializată de trading / brokerage pentru a efectua orice astfel de răscumpărare.

Acţionarii au mai aprobat numirea domnului Emil Jugaru ca membru neexecutiv al Consiliului de Administrație pentru o durată de 1 (un) an, care va expira la data la care se va ține adunarea generală a acționarilor în 2020.

Serghei Bulgac, Director General şi Membru Executiv al Consiliului de Administraţie, a scris în raportul anul pe 2018:   

“Am încheiat un an financiar care a însemnat pentru compania noastră atingerea unui obiectiv ambițios – depășirea pragului de 1 miliard de euro venituri. Pentru noi, o companie tânără, cu o istorie de un sfert de veac într-un domeniu alert și plin de provocări, acest succes este o validare a viziunii noastre. Este o realizare pentru o marcă aproape necunoscută în Europa acum 10-15 ani, dar și pentru mediul antreprenorial regional. De la un start-up ca operator de televiziune prin cablu într-o țară emergentă din sud-estul Europei, am ajuns un grup investițional investițional cu prezență regională, cu peste 1 miliard de euro investiții atrase de pe piețele internaționale de capital, în ultimii 6 ani. (…) Cifrele anului 2018 dovedesc că eforturile și încrederea reciprocă ne-au fost răsplătite cu rezultate de care putem fi mândri: un avans cu 13% al venituri consolidate, un progres cu 12 % al serviciilor generatoare de venituri (RGU), la finalul anului 2018, comparativ cu finalul anului 2017, și o creștere a EBITDA cu aproximativ 13%. Indiferent de segmentul de servicii, am avut creșteri cuprinse între 9 % și 19% ale RGU și ne-am apropiat la câteva zeci de mii de unități de un alt prag simbolic – 15 milioane RGU – cumulat pe cele 4 piețe (România, Ungaria, Spania și Italia). Cu un CAPEX consolidat de aproximativ 280 milioane euro, am menținut un real avans tehnologic față de competiție, am continuat proiectele de extindere și modernizare a rețelelor și am reușit să ne diversificăm portfoliul de servicii pe una dintre cele mai mature piețe europene, Spania. Toate aceste evoluții au fost posibile grație investițiilor făcute în infrastructură, atât în rețeaua de fibră optică din România și Ungaria, cât și în rețeaua de telefonie mobilă din principala piață. Am fost prima companie din România care a realizat cu succes un test de funcționare a rețelei 5G, dar și primul operator de pay-tv care a oferit conținuturi 4K printr-un canal de televiziune Ultra-HD pe piața din România.

Anul 2018 nu a fost lipsit de provocări, mai ales pe piața de capital, unde considerăm că evoluția prețului pentru acțiunile Digi nu a fost concordantă cu rezultatele constante ale muncii noastre. Contând pe roadele anului care s-a încheiat pentru a valorifica oportunitățile din viitor, sperăm că 2019 va aduce un cadru reglementar mai favorabil mediului de afaceri și dezvoltării pieței de capital din România. În final, le mulțumim clienților pentru fidelitate, angajaților pentru contribuția la rezultatele raportate, partenerilor pentru sprijin, iar dumneavoastră, stimați acționari și investitori, vă suntem recunoscători pentru încredere!” 

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/11/2022)

Disponibilitatea versiunii in limba romana a Raportului Anual pentru 2021

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Finalizare proces fuziune Greenfiber Intl. SA-Greentech SA,detineri indirecte

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/11/2022)

Document informare - alocare actiuni

ROPHARMA SA (RPH) (28/11/2022)

Hotarari AGA O & E 28.11.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014