Update articol:

Filipine va achiziţiona un sistem de rachete din India în valoare de 375 milioane de dolari

Filipine a finalizat un acord pentru achiziţia unui sistem terestru de rachete anti-navă din India în valoare de aproape 375 de milioane de dolari, a anunţat ministrul apărării filipinez citat sâmbătă de Reuters, potrivit Agerpres.

În baza acordului negociat cu guvernul indian, Brahmos Aerospace Private Ltd va livra trei baterii de rachete şi echipamente de întreţinere şi va asigura suport logistic, a precizat Delfin Lorenzana într-o postare pe Facebook.

Acordul era prevăzut din 2017, dar proiectul a întâmpinat greutăţi din cauza bugetului şi a pandemiei.

Noul sistem urmăreşte să descurajeze nave străine să pătrundă în zona economică exclusivă a Filipinelor de 200 de mile nautice.

Ţara insulară sud-est asiatică a cumpărat în 2018 primele sale rachete pentru descurajare maritimă, transportate pe nave, sistemul israelian Spike ER.

În pofida relaţiilor mai amicale dintre China şi Filipine sub preşedintele Rodrigo Duterte, Beijingul continuă să revendice zone importante din Marea Chinei de Sud, utilizate pentru transportul de bunuri în valoare de peste 3,4 mii de miliarde de dolari anual.

Filipine este într-o fază avansată a programului său în valoare de 300 de miliarde de pesos (5,85 miliarde dolari) de modernizare a dotărilor învechite ale armatei, care cuprind încă nave din al doilea război mondial şi elicoptere folosite de SUA în războiul din Vietnam.

 

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Stadiu litigiu Alro - Consiliul Concurentei

ALRO S.A. (ALR) (14/01/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)