Update articol:

Florin Cîțu: Gaura în buget este deja de 21 miliarde lei

Sursa foto: Facebook

Ministerul Finanțelor Florin Cîțu a anunțat că gaura în buget este deja de 21 miliarde lei, după primele nouă luni. El a scris, pe Facebook: „Guvernul PSD a “estimat” venituri 249 miliarde lei in primele 9 luni din 2019.

Executia arata 228 miliarde lei!!!

Gaura dupa 9 luni, date DEJA publicate, aproximativ 21 miliarde lei.”

Execuţia bugetară de până acum este îngrijorătoare, la 10 luni vom avea tot creştere pe deficit, iar situaţia confirmă cele mai mari temeri ale noastre, a declarat, miercurea trecura, într-o conferinţă de presă, Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice.

Ministrul Finanţelor a precizat, totodată, că rectificarea bugetară trebuie să aibă loc până în data de 30 noiembrie, însă va trebuie făcută mai repede, deşi va fi foarte greu.

Bugetul general consolidat a încheiat primele nouă luni din acest an cu un deficit în creştere la 2,6% din Produsul intern brut, respectiv 26,97 miliarde de lei, cifră care reprezintă o majorare de 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele publicate recent de Ministerul Finanţelor Publice.

În intervalul ianuarie – septembrie 2018, bugetul consolidat a consemnat un deficit de 16,8 miliarde lei, respectiv 1,77% din PIB.