Update articol:

Fondul Proprietatea acuză lipsa de transparență a Ministerului Transporturilor faţă de numirea conducerii APM Constanţa 

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

Ministerul Transporturilor a propus revocarea şi numirea unor membri în Consiliul de Administraţie al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa (APM) fără a furniza acţionarului minoritar niciun fel de informaţii sau documente justificative, potrivit unui comunicat al Fondului Proprietatea. 

În urma recentei completări a convocatorului pentru Adunarea Generală a Acționarilor de la C.N. Administrația Porturilor Maritime SA Constanța (“Portul Constanța” / “APM”), din 17 decembrie 2018, cu puncte privind revocarea și numirea unor membri în Consiliul de Administrație, Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea a declarat:

“Fondul Proprietatea dorește să-și exprime dezaprobare puternică față de lipsa de transparență a Ministerului Transporturilor, în calitate de acționar majoritar, care a propus revocarea și numirea unor membri în Consiliul de Administrație al APM, fără a furniza acționarului minoritar niciun fel de informații sau documente justificative. Ministerul Transporturilor nu a dezvăluit lista de candidați propusă și nu a oferit niciun fel de detalii privind experiența și calificările acestora pentru funcția respectiva și nici despre procesul de selecție care a condus la nominalizarea acestora, conform legislației în vigoare.

Fondul Proprietatea a susținut în mod constant selectarea și numirea unor membri neexecutivi independenți in consiliul de administrație, cu o experiență solidă, precum si reputatie de profesionalism și integritate, care să poată acționa în interesul societății, fără potentiale conflicte de interese. În acest sens, Fondul Proprietatea subliniază responsabilitatea acționarilor de a analiza cu atenție și de a evita numirea unor candidați care ar putea fi considerați în conflict de interese, având în vedere o serie de factori cum ar fi locul de munca actual sau anterior, afilierea sau alte aspecte semnificative ale activității lor profesionale sau alte circumstanțe personale.

Îndemnăm Ministerul Transporturilor să renunțe la intenția de a numi în mod netransparent noi membri în Consiliul de Administrație al APM, în contradicţie cu principiile de guvernanță corporativă. Vom urmări îndeaproape activitatea Consiliului și ne rezervăm dreptul de a proteja interesele companiei prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție”.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022