Update articol:

Franţa vrea să relaxeze prevederile cu privire la donaţiile în rândul familiilor pentru a micşora economiile acumulate

Sursa foto: gouvernement.fr

Ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, a declarat joi că va face unele propuneri pentru a încuraja transferul de avere în interiorul familiilor şi a-i ajuta astfel pe tinerii care au avut cel mai mult de suferit în perioada crizei coronavirusului, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

La fel ca multe state occidentale, Franţa a înregistrat o creştere a economisirii în perioada pandemiei, ca urmare a restricţiilor de deplasare care au împiedicat oamenii să îşi cheltuiască banii în baruri, restaurante, spaţii culturale şi călătorii.

Luna trecută, Banca Franţei a estimat că în 2020 gospodăriile au pus deoparte 120 de miliarde de euro peste ceea ce era de aşteptat în condiţii normale. Guvernul de la Paris este nerăbdător să direcţioneze aceşti bani spre relansarea economiei post-COVID-19.

Într-un interviu acordat publicaţiei Politico, Le Maire a respins propunerea formulată de unii politicieni de stânga vizând majorarea taxelor pe economii, ca un instrument prin care oamenii să fie încurajaţi să îşi folosească surplusurile, declarând că el este interesat mai degrabă de stimularea donaţiilor între membrii aceleaşi familii.

“Cei cu care această criză a fost cea mai dură sunt tinerii. Ei au avut cel mai mult de suferit pentru că au fost privaţi de tot ceea ce este normal pentru cineva care are 18, 19 ani. Aşa că posibilitatea de a face mai uşor pentru părinţi sau bunici să transfere bani către generaţiile tinere este o opţiune interesantă asupra căruia voi face unele propuneri”, a spus Le Maire.

În prezent, fiecare părinte din Franţa poate dona fiecărui copil cu vârsta de 15 ani până la 100.000 de euro, fără a plăti taxe, iar bunicii pot dona 31.865 de euro în acelaşi condiţii.

Parlamentarii francezi au încercat să majoreze limita anul trecut, când bugetul pe 2021 era trecut prin Parlament, însă guvernul a eliminat acel amendament.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021