Update articol:
POLIȚIA BRITANICĂ AVERTIZEAZĂ:

Fraudele cu criptomonede au dus la pierderi de 2 milioane de lire, vara aceasta

Sursa: https://actionfraud.police.uk

Schemele frauduloase de investiții în criptomonede au provocat clienților pierderi de 2 milioane de lire sterline (2,55 milioane de dolari) în această vară, potrivit unui averisment al Poliției Britanice, din 10 august.

În anunț, poliția citează statisticile pregătite de Action Fraud – centrul național de raportare a fraudelor și crimelor cibernetice-, care arată că în lunile iunie și iulie, victimele au raportat pierderi de 2,5 milioane dolari în scheme cu criptomonede. Pierderea medie a ajuns la aproximativ 10 mii de lire sterline (12.700 mii dolari) pe persoană.

Directorul Action Fraud Pauline Smith a declarat: “Este vital pentru oricine investește sau se gândește să investească în criptomonede să cerceteze în detaliu compania pe care o alege drept intermediar. Statisticile arată că infractorii oportuniști profită de această piață, oferind investiții în criptomonede și folosindu-se de toate trucurile posibile pentru a frauda victimele “.

Infractorii atrag victimele cu scheme de investiții care promit “îmbogățire rapidă”.

Victimelor li se cere să furnizeze date personale, cum ar fi detaliile cardului de credit sau alte date. Odată ce victima face un depozit inițial, infractorii o conving să investească mai mult pentru a obține un profit mai mare.

În unele cazuri, victimele și-au dat seama că au fost fraudate, numai după ce site-ul folosit pentru investiție a fost dezactivat, iar suspecții nu mai puteau  fi contactați.

Între 1 iunie 2018 și 31 iulie 2018, au fost raportate 203 de cazuri de fraudă care implică criptomonede la Action Fraud, potrivit anunțului citat.

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni