Update articol:

Gabriela Firea: Centura ocolitoare a Capitalei este, încă, o himeră

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, afirmă, într-o postare pe Facebook, că în continuare centura ocolitoare a Bucureştiului este “o himeră”, iar constructorul turc ar susţine că CNAIR nu i-a dat front de lucru.

“Despre artificii, autostrăzi, alţi demoni şi minciuni. Pe acest şantier ar fi trebuit să fie acum sute de muncitori. Zi lumină. Aşa ni s-a promis. Centura ocolitoare a Capitalei este, încă, o himeră. Se poate lucra pe un segment de 1,5 km din 16 contractaţi, dar activitatea e de o tristeţe înfricoşătoare. Constructorul turc – da, turc, al guvernului e bun -, spune că nu i-a dat CNAIR, care aparţine de Ministerul transporturilor, front de lucru. Atunci de ce au venit toţi să lansaze şantierul? De ce au făcut declaraţii pompoase cum că vor ‘dudui’ lucrările la Centură?”, a scris Firea.

Aceasta susţine că Primăria Capitalei ar fi putut finaliza acest obiectiv, aşa cum a procedat şi cu alte investiţii care erau abandonate în fază incipientă de ani de zile.

“Să nu uite că i-am rugat de nenumărate ori să transfere Centura la Primărie, pentru a o finaliza. Aşa cum am finalizat şi Podul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, Pasajul Sudului şi vestitul Pod Ciurel. Investiţii începute de ani de zile şi abandonate în fază incipientă. Cuvintele sunt de prisos!”, susţine Gabriela Firea, care a postat şi o înregistrare video ce ar fi fost filmată, potrivit afirmaţiilor primarului general, într-un loc unde ar fi trebuit să fie şantierul acestui tronson al centurii ocolitoare.

Despre artificii, autostrazi, alti demoni si minciuni. Pe acest santier ar fi trebuit sa fie acum sute de muncitori. Zi lumina. Asa ni s-a promis. Centura ocolitoare a Capitalei este, inca, o himera. Se poate lucra pe un segment de 1,5 km din 16 contractati dar activitatea e de o tristete infricosatoare. Constructorul turc – da, turc, al guvernului e bun -, spune ca nu i-a dat CNAIR, care apartine de Ministerul transporturilor, front de lucru. Atunci, de ce au venit toti sa lanseze santierul? De ce au facut declaratii pompoase cum ca vor “dudui” lucrarile la Centura? Sa nu uite ca i-am rugat de nenumarate ori sa transfere Centura la Primarie, pentru a o finaliza. Asa cum am finalizat si Podul Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, Pasajul Sudului si vestitul Pod Ciurel. Investitii incepute de ani de zile si abandonate in faza incipienta. Cuvintele sunt de prisos!#FaraPromisiuniDesarte#MaiMultaMunca #MaiPutineArtificii

Publicată de Gabriela Firea pe Vineri, 11 septembrie 2020

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, a înmânat, în 18 august, ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Vidra – Bragadiru al Centurii de Sud a Bucureştiului şi a anunţat începerea efectivă a lucrărilor pe acest tronson, potrivit Agerpres.

“Astăzi încep efectiv lucrările la primul tronson prin înmânarea ordinului de începere pentru tronsonul 1 din Lotul 2 al Autostrăzii de Sud a Bucureştiului”, a declarat Lucian Bode, prezent la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură Bucureşti (A0), Lotul 2, Vidra-Bragadiru, alături de premierul Ludovic Orban.

Autostrada de Centură a Bucureştiului este vitală, iar Guvernul îşi propune ca, până la sfârşitul anului, să semneze toate contractele de proiectare şi execuţie pentru cele patru tronsoane de nord şi să înceapă şi să continue lucrările de construcţie la cele trei tronsoane din sud, a declarat, în 18 august, prim-ministrul Ludovic Orban.

“Am ţinut să fiu prezent la acest eveniment extrem de important. Practic, astăzi încep lucrările pe primul tronson de autostradă de centură, din cele şapte tronsoane de autostradă care urmează a fi construite”, a afirmat Orban.

El a precizat că finanţarea lucrărilor este asigurată din bani europeni.

“În ceea ce priveşte Autostrada de Centură a Bucureştiului ea este finanţată de la bugetul UE, valoarea lucrărilor de peste 1 miliard de euro este acoperită prin finanţări de la bugetul UE “, a menţionat premierul. 

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM