Update articol:

Gavriliţa: Dezvoltarea relaţiilor prin Bursa de Valori Bucureşti, în beneficiul cetăţenilor din România şi Moldova

Natalia Gavriliţă Sursa foto: gov.md

Dezvoltarea relaţiilor prin Bursa de Valori Bucureşti va fi în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului, a declarat prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, prezentă marţi la Bucureşti.

Precizările au fost făcute în cadrul forumului “Moldova-România: Capital Bridges”, destinat promovării pieţelor de capital, la care a participat şi premierul Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

“Cred, domnule prim-ministru, că suntem absolut de acord că dezvoltarea relaţiilor prin Bursa de Valori din Bucureşti şi prin accesul companiilor moldoveneşti la capitalul internaţional va fi în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului şi va prezenta o piaţă unică, atractivă, pentru investitori”, a spus aceasta.

Ea a afirmat că România şi Republica Moldova au o relaţie “de suflet, o relaţie caldă, dar şi o relaţie pragmatică” şi a mulţumit premierului Nicolae Ciucă pentru susţinerea acordată. Natalia Gavriliţa a adăugat că relaţiile din diverse domenii de activitate vor fi dezvoltate în beneficiul cetăţenilor de pe ambele maluri ale Prutului.

“Avem o relaţie de suflet, o relaţie caldă, dar avem şi o relaţie pragmatică. Construim poduri şi la propriu, şi la figurat. Un exemplu în acest sens este această săptămână. Aici, la Bucureşti, avem forumul dedicat accesului companiilor moldoveneşti la capitalul internaţional, iar la Chişinău avem reuniunea tuturor teatrelor naţionale româneşti, care va veni cu un program de spectacole extraordinare până la sfârşitul lunii septembrie. Şi mai avem şi o prezentare a demersului nostru comun, la UNESCO, pentru recunoaşterea cămaşei cu altiţă în calitate de patrimoniu mondial”, a mai spus Natalia Gavriliţa.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)