Update articol:

Germania: Creştere peste estimări a producţiei industriale şi a exporturilor, în noiembrie

germania Sursa foto: Pixabay

Sectorul industrial cheie al Germaniei a avut o evoluţie peste aşteptări în noiembrie, când au fost înăsprite restricţiile impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), datele privind comerţul şi producţia industrială depăşind estimările analiştilor, transmit DPA şi Reuters.

În timp ce exporturile din cea mai mare economie europeană au urcat cu 2,2% în noiembrie, importurile au înregistrat un avans de 4,4%, arată datele publicate vineri de Oficiul federal de statistică (Destatis). În aceste condiţii, excedentul comercial al Germaniei, în date ajustate în funcţie de variaţiile sezoniere, s-a situat la 16,4 miliarde de euro (20,07 miliarde de dolari) în noiembrie. Analiştii se aşteptau la un avans al exporturilor de 0,8% şi al importurilor de 0,4% în noiembrie.

În noiembrie, producţia industrială a crescut cu 0,9%, arată datele Destatis, în timp ce economiştii previzionau o expansiune de 0,8%. Este a şaptea lună de creştere consecutivă a exporturilor şi a producţiei industriale.

“Datele publicate vineri confirmă că producătorii germani au făcut faţă mult mai bine decât se temeau analiştii noilor restricţii impuse în noiembrie şi sugerează că economia a înregistrat aproape sigur creştere în trimestrul patru din 2020”, a apreciat Andrew Kenningham, economist şef la Capital Economics.

Acesta a adăugat: “Totuşi, s-ar putea înregistra un declin al economiei în primul trimestru din acest an, deoarece este puţin probabil ca restricţiile să fie atenuate până în primăvară”.

Autorităţile de la Berlin au anunţat marţi prelungirea restricţiilor în Germania până la 31 ianuarie. Şcolile, precum şi majoritatea magazinelor nealimentare, barurile, restaurantele, instituţiile culturale, sportive şi de agrement vor rămâne închise până la această dată.

”De asemenea, le cerem tuturor cetăţenilor să limiteze contactele la minimum” pentru a combate pandemia, a declarat cancelarul Angela Merkel, într-o conferinţă de presă, după o reuniune cu cei 16 preşedinţi ai landurilor federale, potrivit Agerpres.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (22/01/2021)

Notificare prag detineri/vot >5%

DEUTSCHE BANK TURBO LONG 0.10/7/7.5 (EBDBKTL29) (22/01/2021)

Notificare Erste Group Bank AG - Certificatul EBDBKTL29 este sold-out

UAMT S.A. (UAM) (22/01/2021)

Hotarari AGA E 22.01.2021