Update articol:

Germania nu este optimistă în legătură cu guvernul format de talibani (Heiko Maas)

Heiko Mass Heiko Mass/ Sursa foto: twitter.com/HeikoMaas

Germania nu este optimistă în legătură cu noul guvern din Afganistan, a declarat miercuri, la Berlin, ministrul de externe german Heiko Maas după ce talibanii au desemnat veterani din rândurile lor în componenţa noului executiv afgan, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

”Împreună cu alţi parteneri, solicităm ca drepturile fundamentale, în special cele ale femeilor, să fie protejate. În acest context, veştile primite din Afganistan ieri nu ne face optimişti”, a menţionat şeful diplomaţiei germane.

”Un guvern de tranziţie care nu include alte grupuri nu este semnalul pentru o mai mare cooperare internaţională şi stabilitate în ţară”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă comune cu secretarul de stat american Antony Blinken la baza militară americană din Ramstein, Germania.

”Sperăm că următoarele etape de formare a guvernului vor transmite semnalele necesare”, a adăugat Heiko Maas. ”Trebuie să fie clar pentru talibani că izolarea internaţională nu este în interesul lor, şi mai ales al populaţiei din Afganistan”, a afirmat el.

”O ţară cu o economie total prăbuşită nu va fi niciodată stabilă”, a menţionat de asemenea ministrul german.

Reveniţi la putere la 20 de ani după ce au fost alungaţi de o coaliţie condusă de Statele Unite, islamiştii sunt şi în atenţia comunităţii internaţionale. Ei s-au angajat de asemenea să respecte drepturile femeilor, nesocotite în timp ce s-au aflat prima dată la putere.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii