Update articol:

Germania vrea să asigure un preţ accesibil al gazelor pentru populaţie (ministrul de Finanţe)

Christian Lindner/ Sursa foto: Twitter Christian Lindner/ Sursa foto: Twitter

Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a declarat luni că încă analizează metode pentru a asigura un preţ accesibil al gazelor pentru populaţie, în timp ce aşteaptă recomandările unui grup de experţi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

“Am înfiinţat o comisie, dar analizăm şi propunerile din cadrul Guvernului, astfel încât să luăm cea mai bună decizie”, a răspuns Lindner când a fost întrebat de o posibilă plafonare a preţului gazelor.

Separat, un purtător de cuvânt al Ministerul german al Economiei a declarat luni că discuţiile cu Uniper (cel mai mare importator de gaze al ţării) nu pot fi tergiversate pe termen lung şi sunt în derulare “discuţii ţintite” privind ajutorul de care ar putea beneficia compania.

Este neclar dacă firmele preluate de stat pot primi fonduri din taxa pe gaze care va fi impusă consumatorilor de la 1 octombrie, a adăugat oficialul.

Oricum, a explicat oficialul, firmele din domeniul energiei care îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea acestor fonduri nu le pot primi înainte de 1 noiembrie.

Gospodăriile din Germania vor trebui să plătească anual aproape 500 de milioane de euro mai mult pentru gaze, după impunerea unei noi taxe, menite să ajute companiile de utilităţi să acopere costul înlocuirii livrărilor ruseşti.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (29/09/2022)

Notificare prag detineri/vot <5%

Erste Group Bank AG (EBS) (29/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

PROMATERIS S.A. (PPL) (29/09/2022)

Modificari in structura actionariatului

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (29/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)