Update articol:

Gorghiu: E sensibil să te joci cu termeni ca faliment sau insolvenţă, dat fiind istoricul recent de pe piaţa asigurărilor

Alina Gorghiu/ Sursa foto: Facebook Alina Gorghiu/ Sursa foto: Facebook
Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a afirmat, luni, că politicienii ar trebui să folosească termeni precum “faliment” şi “insolvenţă” doar atunci când există argumente.

“Vă rog să-mi permiteţi să nu comentez declaraţiile preşedintelui PSD. Dar, cred că, în România, e destul de sensibil să te joci cu termeni gen faliment sau insolvenţă dat fiind istoricul recent de pe piaţa asigurărilor. Şi cred că aceste subiecte sau aceste teme, atunci când ieşi cu ele, atunci când eşti un om politic foarte sus pus, trebuie să vii cu argumente atunci când emiţi sau vorbeşti despre un subiect atât de grav. Concluzia pe care eu o trag sau pe care, vă rog să îmi permiteţi să v-o expun, este că Partidul Naţional Liberal aşteaptă toate informaţiile, toate datele concrete, astfel încât să putem discuta soluţii pe baza acestor informaţii corecte, fără să alertăm pe nimeni şi fără să discutăm în cheie populistă vreun subiect”, a declarat Gorghiu, la Senat, potrivit Agerpres.

Ea a subliniat că liberalii din Comisia de buget-finanţe a Senatului “sunt conştienţi că cetăţenii trebuie să fie protejaţi de preţuri exagerate” şi îşi doresc “să fie prezenţi în prima linie când vine vorba de supravegherea” pieţei de asigurări.

Alina Gorghiu a pledat pentru dialog cu Autoritatea de Supraveghere Financiară.

“Eu cred că, înainte de a trage la răspundere pe cineva, trebuie să faci acel dialog cu instituţia respectivă. Niciodată dialogul nu a stricat, nu a încurcat, ci, dimpotrivă, a produs soluţii concrete. Cât de curând se va face acest dialog, fie cu factorii guvernamentali, fie cu cei care sunt în comisia de resort din Parlamentul României, cu atât mai bine. Dar, răspunsuri trebuie să fie date. ASF are această responsabilitate de a genera control în piaţă, aşa cum spuneam mai devreme, motiv pentru care sunt sigură că aceste răspunsuri trebuie să vină. N-aş trata acest subiect superficial. Întotdeauna, când vine vorba de poliţe de asigurări, de măriri de preţuri, subiectul este tratat sau trebuie să fie tratat cu toate cifrele pe masă şi cu toate informaţiile pe masă. De aceea, încurajez orice fel de dialog, astfel încât, pe baza informaţiilor corecte puse la dispoziţie, să putem găsi şi soluţiile concrete”, a adăugat preşedintele interimar al Senatului.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost întrebat miercurea trecută ce părere are despre majorarea cu 40% a poliţelor RCA.
“Ştiţi foarte bine că este posibil să fie un faliment anunţat. Sunt ferm convins că Guvernul României va interveni, cum a mai făcut acest lucru o dată”, a afirmat liderul PSD.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii