Update articol:

Guvernatorul Băncii Greciei va recomanda eliminarea tuturor restricţiilor asupra mişcărilor de capital

Banca centrală a Greciei va recomanda eliminarea, în cel mai scurt timp posibil, a tuturor restricţiilor asupra mişcărilor de capital, a declarat vineri guvernatorul Băncii Greciei, Yannis Stournaras, informează Reuters.

În luna iunie 2015, Grecia a introdus restricţii asupra mişcărilor de capital, în ideea a stopa fuga capitalului din băncile greceşti, într-un moment în care ţara era în pragul unei crize financiare ca urmare a impasului în discuţiile cu creditorii externi.

“Considerăm că aceste restricţii nu îşi mai au rostul”, a spus jurnaliştilor Yannis Stournaras la finalul unei reuniuni cu noul premier al Greciei, Kyriakos Mitsotakis. “Banca Greciei va recomanda Guvernului să elimine în totalitate restricţiile asupra mişcărilor de capital, în cel mai scurt timp posibil”, a adăugat guvernatorul băncii centrale, potrivit Agerpres.

Restricţiile asupra mişcărilor de capital au început cu limitarea retragerilor de numerar de la ATM la 60 de euro pe zi, dar între timp au fost relaxate treptat. Limita referitoare la numerarul care poate fi extras zilnic de la ATM a fost ridicată încă din luna octombrie 2018 dar mai există în continuare limite cu privire la sumele de bani ce pot fi transferate peste hotare. 

Pe lângă subiectul restricţiilor asupra mişcărilor de capital, guvernatorul Yannis Stournaras şi premierul Kyriakos Mitsotakis au discutat şi despre creditele neperformante, care continuă să constituie o povară pentru băncile greceşti. 

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda

RETRASIB SA (RTRA) (19/10/2020)

Raport auditor financiar parti afiliate sem I 2020

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12-16 octombrie 2020