Update articol:

Holde Agri Invest SA a atras 10 milioane lei, într-un plasament privat, prin intermediul BVB

Holde Agri Invest SA, o companie românească ce operează terenuri agricole, a atras 10 milioane lei, într-un plasament privat, prin intermediul Bursei de Valori București, procesat ieri la ora 12.48.

În total, au avut loc 27 de tranzacții, compania având simbolul bursier HAI.

La finalul lui noiembrie, Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) Holde Agri Invest SA a aprobat majorarea capitalului companiei în suma maximă de 6 milioane de euro, precum și listarea ulterioară a companiei pe piața AeRO a Bursei de Valori București. Compania a anunțat atunci că intenționează să strângă capitalul necesar pentru extindere și achiziții printr-un plasament privat, care va fi urmat de listarea acțiunilor Holde pe piața AeRO. În cadrul aceleași AGA, acționarii au mai aprobat și procedura pentru creșterea suprafeței exploatate prin achiziția de ferme noi și au numit membrii consiliului consultativ, potrivit unui comunicat.

Compania, care este structurată ca un fond de private equity ce investește direct în ferme agricole, a închis prima rundă de finanțare în septembrie 2019, după ce a atras 5 milioane de euro de la investitori locali notabili și fonduri de investiții. Finanțarea obținută în seria A a fost direcționată către extinderea suprafeței exploatate, care astăzi însumează 3.500 de hectare, achiziționarea unui siloz cu capacitate de depozitare de 10.000 de tone, precum și echipamente și utilaje, cum ar fi combine, tractoare și implemente agricole, toate dotate cu sisteme pentru agricultură de precizie. Prima fermă Holde se află în vecinătatea localității Roșiorii de Vede, din județul Teleorman, și operează o parte din terenuri în sistem bio.

Pentru următoarele locații, Holde a identificat două ferme, situate în județele Călărași și Teleorman, care vor ajuta la atingerea unei suprafețe de teren arabil exploatat de aproximativ 9.500 de hectare în anul următor. Regiunea de sud-est a României, unde se află fermele, a fost aleasă datorită calității ridicate a solului, a suprafeței mari de teren arabil, a proximității față de București și de porturile de la Dunăre și Marea Neagră. Pe lângă investiția în extinderea suprafeței lucrate, Holde vizează și achiziționarea de alte silozuri și de utilaje mecanizate moderne. Se estimează că investițiile planificate totale vor depăși 10 milioane de euro în cursul anului viitor, astfel încât după listarea pe piața AeRO, compania va apela și la alte mecanisme de finanțare puse la dispoziție de piața de capital.

În prezent, Holde cultivă plante de cultură mare, precum grâu, porumb, rapiță, floarea soarelui, mazăre si orz. O mare parte din suprafață, aproximativ 2.400 de hectare, este certificată ecologic, iar recolta obținută este aproape în totalitate exportată pe piețele externe, unde cererea de produse ecologice este în continuă creștere, iar prețurile oferite sunt mai mari.

Planul pentru Holde este de a deveni o companie de referință pentru sectorul agricol românesc, care investește în achiziția sau arendarea terenurilor agricole, în conformitate cu un model asemănător cu cel al unui Real Estate Investment Trust (REIT). Pe termen mediu-lung, obiectivul conducerii este de a deține 25% din terenurile operate iar 75% din terenuri să fie luate în arendă. Modelul oferă flexibilitate, dar și suficientă securitate pentru investitori, care beneficiază de randamentele aduse de recolte dar și de aprecierea în timp a terenurilor.

 

BVB | Știri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - Format ESEF

CARBOCHIM S.A. (CBC) (27/05/2022)

Raport anual 2021-completare raport de audit cu opinie ESEF

COS TARGOVISTE S.A. (COS) (27/05/2022)

Raport anual 2021 - completare raport audit referitoare la ESEF

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (27/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014